Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φορτσάκης (ΝΔ): Ο υπουργός Παιδείας δεν... διακρίνεται για την αντίληψή του για την ιστορία

Φορτσάκης (ΝΔ): Ο υπουργός Παιδείας δεν... διακρίνεται για την αντίληψή του για την ιστορία
Οι δηλώσεις του κ. Φίλη ότι «τα βιβλία της σχολικής ιστορίας αντιμετωπίζουν με αμηχανία τα ζητήματα της σύγχρονης ιστορίας» προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία
«Πυρά» κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη εξαπέλυσε ο Συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι δηλώσεις του κ. Φίλη ότι «τα βιβλία της σχολικής ιστορίας αντιμετωπίζουν με αμηχανία τα ζητήματα της σύγχρονης ιστορίας» και ότι πρόκειται να αναδιαμορφωθούν τα προγράμματα ιστορίας στα σχολεία προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία.
«Όπως έγινε σαφές και από την άρνηση της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο υπουργός δυστυχώς δεν διακρίνεται για την αντίληψή του για την ιστορία.
Τόσο αυτός όσο και συνολικά η ιδεοληπτική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι παντελώς ακατάλληλοι να προωθήσουν οποιαδήποτε αντικειμενική αλλαγή στο μάθημα της Ιστορίας», σχολιάζει, ενώ τέλος καλεί την κυβέρνηση να σεβαστεί την ιστορική αλήθεια και να μην εμπλέξει το μάθημα της Ιστορίας στα μικροπολιτικά παιχνίδια της.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης