Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τόλιος (ΛΑΕ): Απαράδεκτη παρέμβαση της Κομισιόν, για συγκάλυψη του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ

Τόλιος (ΛΑΕ): Απαράδεκτη παρέμβαση της Κομισιόν, για συγκάλυψη του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ
«Υποκρινόμενη ότι δεν θέλει να αναμειχθεί σε «εθνικές δικαστικές διαδικασίες», ….ωστόσο αναμειγνύεται ευθέως»
Ως «απαράδεκτη» χαρακτήρισε την παρέμβαση της Επιτρόπου Ευρωπαϊκών Στατιστικών, Marianne Thyssen, αναφορικά με το ζήτημα του Ανδρέα Γεωγρίου, ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής της ΛΑΕ, Γιάννης Τόλιος, εκφράζοντας παράλληλα την καταδίκη τόσο του ίδιου όσο και του κόμματος που εκπροσωπεί, προς το εν λόγω περιστατικό.
Παράλληλα, ο κ . Τόλιος εκτιμά ότι η αποδέσμευση από τη «φυλακή» της ευρωζώνης αποτελεί τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική για την ελληνική κοινωνία και δη για τη νέα γενιά.
Αναλυτικότερα, οι δηλώσεις του μέλους της ΛΑΕ:

«Η προκλητική παρέμβαση της Επιτρόπου Ευρωπαϊκών Στατιστικών, Μάριαν Τίσεν, για τη συγκάλυψη των ευθυνών του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, είναι επιεικώς απαράδεκτη.
Ο Α. Γεωργίου κατηγορείται γιατί το 2010, ενέταξε στο έλλειμμα του 2009 στοιχεία που δεν ήταν υποχρεωτικά, εμφανίζοντας το έλλειμμα στο 15,6% του ΑΕΠ, με στόχο να διευκολύνει τη δικαιολόγηση επιβολής του Μνημονίου.
Η ενέργεια του Α.Γεωργίου, σύμφωνα με καταγγελία της Ζωής Γιωργαντά, μέλους τότε του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ, ήταν αυθαίρετη και μονομερής και δεν είχε την έκκριση του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ.
Εντύπωση προκαλεί η απαίτηση της Επιτρόπου Μ. Τίσενστην επιστολή της προς την ελληνική κυβέρνηση (την οποίαν υπογράφουν, εκτός από την ίδια, ο αντιπρόεδρος της ΕΕ Βλ. Ντομπρόβσκι και Π. Μοσκοβιτσί),για αναγνώριση ως αληθινών των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ στο διάστημα 2010-15, παρ’ ότι η όλη υπόθεση παραποίησης των στοιχείων βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση για τον καταλογισμό ευθυνών στον Α. Γεωργίου.
Υποκρινόμενη ότι δεν θέλει να αναμειχθεί σε «εθνικές δικαστικές διαδικασίες», ….ωστόσο αναμειγνύεται ευθέως, ενώ αφήνει υπονοούμενα για την εγκυρότητα των δημοσιονομικών δεδομένων που βασίζουν το πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα»!
Η ΛΑΕ καταδικάζει την προκλητική παρέμβαση των υπερεθνικών «θεσμών» και υπογραμμίζει το τεράστιο έλλειμμα εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας που έχει δημιουργηθεί από την ένταξη στην ευρωζώνη και την εφαρμογή των Μνημονίων, με ευθύνη των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Θεωρεί, επίσης, ότι η απόσπαση κρίσιμων τομέων της δημόσιας διοίκησης, με τη μορφή «Ανεξάρτητων Αρχών», όπως ΕΛΣΤΑΤ, ΓΓΔΕ, ΤτΕ, κ.ά., εξουδετερώνουν σχεδόν πλήρως τη δυνατότητα εφαρμογής εναλλακτικής πολιτικής, σύμφωνα με τις προσδοκίες και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Για αυτό θεωρεί ότι και η αποδέσμευση από τη «φυλακή» της ευρωζώνης και η εφαρμογή φιλολαϊκού προγράμματος εξόδου από την κρίση, αποτελούν τη μόνη ελπιδοφόρα προοπτική για την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη νέα γενιά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης