Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Mείωση της φορολογίας και προσέλκυση επενδύσεων θα περιέχει η κυβερνητική πρόταση της ΝΔ

Κύρτσος: Mείωση της φορολογίας και προσέλκυση επενδύσεων θα περιέχει η κυβερνητική πρόταση της ΝΔ
Η θέση της κυβέρνησης είναι δύσκολη διότι κάνει πράγματα που έλεγε ότι δεν θα κάνει, χωρίς να ξέρει και το αποτέλεσμα τους είπε ο κ.Κύρτσος
Η κυβερνητική πρόταση της ΝΔ, η οποία θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ, θα δίνει «έμφαση στη μείωση της φορολογίας, στη δραστηριοποίηση των μικρομεσαίων και στην προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων επενδυτικών κεφαλαίων με μακροπρόθεσμο ορίζοντα» τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος.
«Θα κάνει μία τεκμηριωμένη κριτική στα λάθη και τις παραλείψεις της κυβέρνησης, θα εξηγήσει τι ευκαιρίες χάθηκαν τέλη 2014 - αρχές 2015 και πού βρισκόμαστε τώρα σε σχέση με το πού ήμασταν εκείνη την περίοδο» είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικός σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm» ο κ.Κύρτσος.
«Η Θέση της κυβέρνησης είναι δύσκολη, γιατί κάνει πράγματα, τα οποία έλεγε ότι δε θα κάνει και δεν ξέρει αν θα έχει και αποτέλεσμα.
Αλλά και η θέση της αντιπολίτευσης είναι λεπτή, γιατί η ΝΔ έχει ένα δύσκολο διαχειριστικό παρελθόν, οπότε πρέπει να το υπερβεί» υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Όσον αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ.Κύρτσος χαρακτήρισε σημαντικό βήμα «τη στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης» καθώς όπως είπε, «μπορούμε πλέον να συνεννοηθούμε, αν η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ έγινε με καλούς όρους ή όχι, ενώ πριν 1,5-2 χρόνια θα τσακωνόμασταν, αν πρέπει να γίνει η ιδιωτικοποίηση ή όχι».
«Αυτό έχει τεράστια σημασία, διότι έστω και 2-3 ιδιωτικοποιήσεις να πάνε στραβά - δεν νομίζω ότι έγινε σωστή δουλειά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ - από εκεί και πέρα θα αναπτυχθεί μία δυναμική, που θα φέρει καλά οργανωμένες με καλά αποτελέσματα ιδιωτικοποιήσεις» είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.
«Οι Ευρωπαίοι εταίροι και πιστωτές περιμένουν πάρα πολλά λεφτά από τις ιδιωτικοποιήσεις και την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας.
Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μας πούν ότι δεν πιάσατε τον στόχο άρα κάντε το α', το β' ή το γ'» τόνισε ο κ.Κύρτσος, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα «ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν τουλάχιστον επενδύσεις και θέσεις εργασίας σε βάθος χρόνου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης