Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΙΔΗΣΟ: Οι προκλήσεις τις Δημοκρατίας δεν αντιμετωπίζονται με τανκς

ΚΙΔΗΣΟ: Οι προκλήσεις τις  Δημοκρατίας δεν αντιμετωπίζονται με τανκς
Τι αναφέρει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) για τα πρόσφατα γεγονότα στην Τουρκία
«Καταδικάζουμε απερίφραστα την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ), σημειώνοντας πως «η ιστορία, στη γειτονική χώρα, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει δείξει οτι οι προκλήσεις τις δημοκρατίας δεν αντιμετωπίζονται με τανκς».
Σύμφωνα με το ΚΙΔΗΣΟ, «ο βομβαρδισμός του τουρκικού Κοινοβουλίου από τους επίδοξους πραξικοπηματίες, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά, έδειξε ξεκάθαρα τους στόχους αυτών που επεδίωξαν τη βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος.
Στο πλαίσιο αυτό, αποκτά ιδιαίτερη σημασία οτι τα τέσσερα μεγάλα κόμματα της Τουρκίας κινήθηκαν σε πνεύμα εθνικής συναίνεσης και έδειξαν ενιαία και αποφασιστική στάση για την προάσπιση της δημοκρατίας».
ΤΟ ΚΙΔΗΣΟ υπογραμμίζει ότι «είναι κρίσιμο να δοθεί συνέχεια σε αυτό το πνεύμα συνεργασίας, ούτως ώστε να εξομαλυνθεί γρήγορα η κατάσταση.
Ταυτόχρονα να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, να εμπεδωθεί η ισχύς του νόμου, της δικαιοσύνης – και όχι ο νόμος του ισχυρού ή του όχλου – και να αποφανθεί η δικαιοσύνη για την τύχη όσων σχεδίασαν το πραξικόπημα.
Για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη διεθνή κοινότητα έχει μεγάλη σημασία μία σταθερή Τουρκία, που είναι προσηλωμένη στη Δημοκρατία με σεβασμό στους θεσμούς της.
Πόσο μάλλον, την περίοδο αυτή, όπου ο πόλεμος στη Συρία έχει δημιουργήσει μία κλιμακούμενη αστάθεια στην ευρύτερη περιοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης