Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bloomberg: Ο εκλογικός νόμος του Τσίπρα υπονομεύει την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα

Bloomberg: Ο εκλογικός νόμος του Τσίπρα υπονομεύει την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα
Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και η οικονομική καταστροφή της Ελλάδας
Ο Αλέξης Τσίπρας πιέζει για αλλαγές στον εκλογικό νόμο προκειμένου να διασφαλίσει για τον εαυτό του και δεύτερη θητεία στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρει σε ανάλυση του Bloomberg.
Όπως αναφέρεται, ο Αλέξης Τσίπρας πολύ δύσκολα θα καταφέρει να εξασφαλίσει τα 2/3 των 300 βουλευτών που απαιτούνται προκειμένου ο νέος νόμος να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.
Ο εκλογικός νόμος μπορεί να βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ -υπό τις παρούσες συνθήκες- κινδυνεύει να βγει δεύτερο κόμμα στις επόμενες εκλογές σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία.
Παράλληλα στο εν λόγω δημοσίευμα περιλάμβάνονται και δηλώσεις του καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο Πάντειο Θανάση Διαμαντόπουλου, ο οποίος τάσσεται κατά της απλής αναλογικής (αυτό είναι το σύστημα που προσπαθεί να περάσει από την Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ) ενώ κάνει λόγο για συνταγή καταστροφής.

Οικονομική καταστροφή

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ξαναχτίσει την ελληνική οικονομία μετά τις χειρότερη ύφεση από τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κι ενώ η ανάκαμψη «ανακόπηκε» λόγω της πολιτικής αστάθειας πριν από ένα χρόνο.
Αν και ο κ. Τσίπρας υπόσχεται ότι η αναταραχή ξεπεράστηκε, οι επενδυτές ακόμα δεν έχουν πειστεί.
Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα παρουσίασαν τον περασμένο μήνα τις χειρότερες επιδόσεις παγκοσμίως, ενώ οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχουν ξεπεραστεί μόνο από τη Νιγηρία και τη Βενεζουέλα.
Η θητεία της κυβέρνησης λήγει το 2019, αλλά η ισχνή πλειοψηφία του Αλέξη Τσίπρα αλλά και τα αντιλαϊκά μέτρα που πρέπει να περάσει προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών, οδηγούν σε διακρείς εικασίες σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης