Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ε. Βενιζέλος για εκλογικό νόμο: Πως να διεξαχθεί συζήτηση όταν δεν υπάρχει καμία πραγματική εγγύηση συναίνεσης;

Ε. Βενιζέλος για εκλογικό νόμο: Πως να διεξαχθεί συζήτηση όταν δεν υπάρχει καμία πραγματική εγγύηση συναίνεσης;
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «απροκάλυπτο εργαλειακό παιχνίδι της κυβέρνησης με τους θεσμούς»
Την ανάγκη διασφάλισης ενός κλίματος συναίνεσης εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να διεξαχθεί μία «σοβαρή» συζήτηση για τον εκλογικό νόμο.
Ειδικότερα, από το βήμα της κοινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για «απροκάλυπτο εργαλειακό παιχνίδι της κυβέρνησης με τους θεσμούς», σε ότι αφορά τη γενικότερη προσπάθεια μεταρρύθμισης του εκλογικού νόμου.
Αναφερόμενος στην πρόταση νόμου για την κατάργηση του μπόνους του ΠΑΣΟΚ, στις 2 Ιουνίου 2015, υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή υπήρξε μία «κατεπείγουσα πολιτική πρωτοβουλία ανακοπής του κατήφορου στον οποίο έτρεχε η χώρα, με κίνδυνο να προσκρούσει στο Grexit και την ασύντακτη χρεοκοπία».
«Το "σχέδιο" τους συνίσταται στην καταστρατήγηση των θεσμών με στόχο να δημιουργηθεί, σε πρώτο στάδιο, η αίσθηση ότι η κυβέρνηση ελέγχει και καθοδηγεί τις πολιτικές εξελίξεις παρά το εθνικό αδιέξοδο για το οποίο ευθύνεται.
Και σε δεύτερο στάδιο να παραμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, κρίσιμος παράγοντας για το σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης. Όχι στο όνομα μιας συγκροτημένης εθνικής στρατηγικής, όπως αυτή που υπηρέτησε με βαρύ κόστος το ΠΑΣΟΚ από το 2010 έως τον Ιανουάριο του 2015, αλλά στο όνομα του μικρού κομματικού συμφέροντος ή μάλλον του πολιτικού συμφέροντος ενός μικρού κύκλου προσώπων», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας «εξοργιστική» τη διαφορά ανάμεσα στα σχέδια για τον εκλογικά νόμου του ΠΑΣΟΚ και της νυν ελληνικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης