Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Όχι στην εκλογή ΠτΔ από το λαό – Ναι σε bonus εδρών εάν κάποιο κόμμα λαμβάνει άνω του 37%

Κουβέλης: Όχι στην εκλογή ΠτΔ από το λαό – Ναι σε bonus εδρών εάν κάποιο κόμμα λαμβάνει άνω του 37%
Να καθιερωθεί η απλή αναλογική, να μειωθεί το 3% για την είσοδο στη Βουλή υποστήριξε ο κ.Κουβέλης
Την αντίθεση του στην απευθείας εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό διατύπωσε ο Φώτης Κουβέλης, υποστηρίζοντας πως μια τέτοιου είδους εξέλιξη θα προκαλούσε περαιτέρω προβλήματα στο πολιτικό σύστημα.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Κουβέλης υποστήριξε ότι «η αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί τη δυνατότητα να υπάρχουν θεσμικές αλλαγές που θα ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες» ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να υπάρξουν λαϊκά δημοψηφίσματα ώστε να μπορούν οι πολίτες να επιβάλουν δημοψηφίσματα για μεγάλα εθνικά και κοινωνικά προβλήματα.
Ο κ.Κουβέλης τόνισε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει καθιέρωση της απλής αναλογικής, να υπάρχει ένα ποσοστό για την είσοδο κομμάτων στη Βουλή κάτω του 3% ενώ αναφορικά με το bonus είπε πως αυτό θα πρέπει να καταργηθεί ή να εξορθολογιστεί.
Συγκεκριμένα πρότεινε το bonus να δίνεται σε κόμμα που συγκεντρώνει άνω του 37% σε ψήφους.
Όσον αφορά την οικονομία, εκτίμησε πως τα οικονομικά δεδομένα όπως έχουν δρομολογηθεί δημιουργούν δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση ενώ σε σχέση με τα εργασιακά, είπε πως «η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει αγώνα ώστε ούτε οι ομαδικές απολύσεις να απελευθερωθούν ούτε να μην υπάρξουν συλλογικές συμβάσεις ως στοιχείο των εργασιακών σχέσεων».
Κληθείς να τοποθετηθεί επί του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία, ο κ.Κουβέλης τόνισε ότι «η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να αποφασίσει σε ποια κατεύθυνση θέλει να πάει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης