Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση προωθεί σκληρά αντεργατικά μέτρα, συναντώντας πολύ μικρή λαϊκή αντίσταση

Δ. Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση προωθεί σκληρά αντεργατικά μέτρα, συναντώντας πολύ μικρή λαϊκή αντίσταση
«Η κυβέρνηση καλείται σήμερα να κάνει ακόμα χειρότερο το βάρβαρο νομικό πλαίσιο στο οποίο πατάει η εργοδοσία»
Η συγκυβέρνηση προωθεί μία σειρά από αντεργατικά μέτρα συναντώντας πολύ μικρότερη λαϊκή αντίσταση απ' αυτήν που θα συναντούσε μια κυβέρνηση, για παράδειγμα, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ανέφερε σήμερα 15/6 σε ομιλία του από το βήμα της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εξυπηρετεί πολλαπλά τα συμφέροντα του κεφαλαίου αυτήν την περίοδο.
Προωθεί σκληρά αντεργατικά μέτρα με πολύ μικρότερη λαϊκή αντίσταση απ' αυτήν που θα συναντούσε μια κυβέρνηση, για παράδειγμα, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ», υπστήριξε ο κ. Κουτσούμπας, ενώ συμπλήρωσε:
«Συμβάλλει στον αφοπλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, όχι μόνο με τη δράση του κυβερνητικού συνδικαλισμού, του παραδοσιακού, αλλά και με την απογοήτευση κάποιων τμημάτων εργαζομένων.
Τμημάτων, που, αφού παρασύρθηκαν απ' το εμπόριο κάλπικης ελπίδας του ΣΥΡΙΖΑ της προηγούμενης περιόδου, τώρα οδηγούνται στο λαθεμένο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική λύση.
Η κυβέρνηση καλείται σήμερα να κάνει ακόμα χειρότερο το βάρβαρο νομικό πλαίσιο στο οποίο πατάει η εργοδοσία.
Η πορεία της αντιλαϊκής κλιμάκωσης, είναι προδιαγεγραμμένη».
Επίσης, σχετικά με τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, τόνισε πως ήδη «ο λαός γνωρίζει καλά με ποιο τρόπο η κυβέρνηση υπεράσπισε το λαϊκό εισόδημα, τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης