Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Παρούσα η πόλωση, δεν εξυπηρετεί τη δημοκρατική ευρυθμία – Να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα

Κουβέλης: Παρούσα η πόλωση, δεν εξυπηρετεί τη δημοκρατική ευρυθμία – Να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα
Βαθιά δημοκρατικό να εκλέγει ο λαός τον ΠτΔ αλλά έτσι έχουμε μεταβολή του πολιτεύματος μας υποστήριξε ο Φώτης Κουβέλης
Την θέση ότι η πόλωση είναι παρούσα και ότι αυτή δεν εξυπηρετεί τη δημοκρατική ευρυθμία διατύπωσε ο Φώτης Κουβέλης αναφερόμενος στην αυριανή αντικυβερνητική συγκέντρωση «Παραιτηθείτε».
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Κουβέλης υποστήριξε ότι η αξιολόγηση της συγκεκριμένης αξιολόγησης είναι πολιτικού χαρακτήρα, υποστηρίζοντας ότι οι αφορισμοί από την κάθε πλευρά δεν εξυπηρετούν την αναγνώριση του δικαιώματος για διαμαρτυρία.
«Δεν μπορώ να αποκλείσω ακραίες εκδηλώσεις που μπορεί να υπάρξουν.
Εύχομαι να μην υπάρξουν εκδηλώσεις που προσβάλλουν το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι» υποστήριξε ο κ.Κουβέλης, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε πως δεν ανησυχεί από αυτή τη συγκέντρωση και το σύνθημα «Παραιτηθείτε».
Πάντως, ο κ.Κουβέλης επεσήμανε πως προφανέστατα και υπάρχει και έμμεση παρουσίαση της αντιπολίτευσης στην εκδήλωση αυτή.
Αναφερόμενος στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ.Κουβέλης τόνισε ότι το Σύνταγμα πρέπει να αναθεωρηθεί.
«Ηχεί βαθιά δημοκρατικό να εκλέγει ο λαός απευθείας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Όμως έτσι έχουμε μεταβολή του πολιτεύματος μας.
Δεν μπορείς να εκλέγεις τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από το λαό και να μην του δίνεις τις αρμοδιότητες που συνάδουν» τόνισε ο κ.Κουβέλης, υπογραμμίζοντας πως με τη συνταγματική αναθέωρηση του '84 - '85 έφυγαν όλες οι αρμοδιότητες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Δεν πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα αναφορικά με την εκλογή του ΠτΔ» είπε ο κ.Κουβέλης αναφέροντας πως δεν θα ήθελε να είναι ΠτΔ, τον οποίο δεν θα τον ήθελαν οι μισοί πολίτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης