Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θερμή υποδοχή Putin από Παυλόπουλο στο προεδρικό μέγαρο σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα

Θερμή υποδοχή Putin από Παυλόπουλο στο προεδρικό μέγαρο σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα
Putin: «Η Ελλάδα είναι μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές, διαχρονικές και παραδοσιακές σχέσεις»
Εξαιρετικά θερμή υποδοχή επεφύλασσε η ανώτατη πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδος στον Ρώσο ηγέτη, Vladimir Putin, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο να τον υποδέχεται επισήμως στο προεδρικό μέγαρο τονίζοντας, ότι η επίσκεψή του «αποτελεί το επιστέγασμα της ειλικρινούς, διαχρονικής συνεργασίας και φιλίας των λαών και των κρατών μας».
Σύμφωνα με τον Παυλόπουλο, η επίσκεψή Putin στην Ελλάδα πραγματοποιείται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη, στην οποία ο ρόλος της Ρωσίας είναι καθοριστικός, προσθέτοντας ότι οι αξίες της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας μπορούν να εμπνεύσουν όλους τους ηγέτες.
Ο Έλληνας πρόεδρος επεσήμανε, ότι θεωρεί εξαιρετικά σημαντική την ειλικρινή συνεργασία ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσίας για να μπει τέλος στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Στο ίδιο πλαίσιο, η ίδια ειλικρινής τριμερής συνεργασία θα αποτελούσε «κλειδί» για την εξάλειψη του Ισλαμικού Κράτους.
Ακολούθησαν δηλώσεις του Putin, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα πρόεδρο για την πρόσκληση επίσκεψης στην Ελλάδα, επεσήμανε ότι «όλοι μας διανύουμε δύσκολους καιρούς».
Όπως είπε ο ίδιος, πρέπει να αναζητηθούν λύσεις στα προβλήματα - όπως η ασφάλεια - τονίζοντας, ότι «η Ελλάδα είναι μία χώρα με την οποία έχουμε βαθιές, διαχρονικές και παραδοσιακές σχέσεις».
Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι έχουν ιδιαίτερη αξία οι κοινές ηθικές αξίες της Ρωσίας και της Ελλάδος, επισημαίνοντας τη μεγάλη αξία που έχει για τη Ρωσία το Άγιον Όρος, εκφράζοντας μάλιστα την ευγνωμοσύνη του προς τον Παυλόπουλο για την υποστήριξη της επίσκεψης του Putin σε αυτό.
Ο Putin έκανε λόγο για μεγάλη αύξηση κατά 523% των αφίξεων Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2016.
Παρόντες στην υποδοχή του Putin από τον Παυλόπουλο ήταν μεταξύ άλλων και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Sergey Lavrov και Νίκος Κοτζιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης