Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίτιμος δημότης Κεφαλονιάς ο Παυλόπουλος: Το νησί έχει περίοπτη πνευματική παράδοση

Επίτιμος δημότης Κεφαλονιάς ο Παυλόπουλος: Το νησί έχει περίοπτη πνευματική παράδοση
Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος
Επίτιμος δημότης Κεφαλονιάς ανακηρύχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Στην αντιφώνησή του σημείωσε πως «η τιμή αυτή σηματοδοτεί, αυτονοήτως, και τις αυξημένες υποχρεώσεις που αναλαμβάνω, προκειμένου να φανώ αντάξιός της κατά την άσκηση των με βάση το Σύνταγμα αρμοδιοτήτων μου».
Ο κ. Παυλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «οι επιδόσεις των Κεφαλλονιτών υπήρξαν πάντοτε λαμπρές όχι μόνον στην οικονομία αλλά και στον πολιτισμό.
Το νησί της Κεφαλλονιάς έχει περίοπτη πνευματική παράδοση, καθώς αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έχει αναδείξει λαμπρούς άνδρες, όπως τους αρχαιολόγους Σπυρίδωνα Μαρινάτο και Παναγή Καββαδία, τους πολυτάλαντους Αλιβιζάτους, τον φιλόσοφο Βικέντιο Δαμωδό, τους ποιητές Μικέλη Άβλιχο και Ανδρέα Λασκαράτο, τους μουσικούς Αντίοχο Ευαγγελάτο, Αργύρη Κουνάδη και Διονύσιο Λαυράγκα».
Πρόσθεσε τον Γεράσιμο Αρσένη, «που πριν λίγο καιρό έφυγε από κοντά μας, μα που η μνήμη του είναι και θα είναι πάντα ζωντανή μέσα μας, κυρίως δε στην αγαπημένη του Κεφαλλονιά», όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος.
Τέλος, διαβεβαίωσε ότι «προσφέροντας από την πλευρά μου ένα ταπεινό «αντίδωρο» για την μεγάλη τιμή που μου επιδαψιλεύσατε, ότι το κατά τ’ ανωτέρω πολυπρισματικό «δαιμόνιο» των Κεφαλλονιτών θ’ αποτελεί, εφεξής, δείκτη πορείας κατά την άσκηση των καθηκόντων μου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης