Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η Ελλάδα εμπεδώνει οριστικώς την πορεία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η Ελλάδα εμπεδώνει οριστικώς την πορεία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Τι ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, από τη Λάρισα
«Η Ελλάδα εμπεδώνει, ιδίως με την καθοριστική συνεισφορά όλων των Πολιτικών Δυνάμεων οι οποίες έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, οριστικώς την πορεία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, από τη Λάρισα.
Ο κ. Παυλόπουλος, στην αντιφώνησή του κατά την ανακήρυξή του ως Επίτιμο Δημότη του Δήμου Λαρισαίων, σημείωσε «φεύγω από την Λάρισα παίρνοντας μαζί μου πολύτιμα πνευματικά και ηθικά εφόδια, τα οποία θα με καθοδηγούν κατά την άσκηση των καθηκόντων μου.
Κυρίως τώρα, που –πρέπει να το αναγνωρίσουμε στο Λαό μας, με τεράστιες θυσίες- η Ελλάδα εμπεδώνει, ιδίως με την καθοριστική συνεισφορά όλων των Πολιτικών Δυνάμεων οι οποίες έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό, οριστικώς την πορεία της εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης.
Αλλά και είναι αποφασισμένη, με τις προευρωπαϊκές Πολιτικές Δυνάμεις της ενωμένες προς αυτή την κατεύθυνση, να συμβάλλει με τους λοιπούς Εταίρους μας ώστε η μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια, κατά τον προορισμό της και της ιδρυτικές αρχές και αξίες της, να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, με δείκτες πορείας τον Ανθρωπισμό, την Ειρήνη, την Δημοκρατία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και την αειφόρο Ανάπτυξη».
Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε για την μεγάλη τιμή που του επιφύλαξαν ανακηρύσσοντάς τον Επίτιμο Δημότη του Δήμου Λαρισαίων, ενός Δήμου με πανάρχαια λαμπρή ιστορία αλλά και με εξίσου ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον του, σημειώνοντας ότι είναι γνωστοί οι στενοί δεσμοί του με την Λάρισα και τους ανθρώπους της, εδώ και πολλά χρόνια.
Όπως είπε, «είναι ακριβώς αυτή η εμβληματική ιστορική διαδρομή της Λάρισας, αλλά και τα προσωπικά συναισθήματα τα οποία με διακατέχουν, που καθορίζουν, εκτός από το μέγεθος της τιμής, και το μέγεθος του αντίστοιχου χρέους το οποίο μου αναλογεί να διδάσκομαι, κατά την άσκηση των καθηκόντων μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, από τις πολλαπλές πηγές έμπνευσης του Τόπου σας».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η Λάρισα, ως πόλη, έχει μια διαδρομή που υπερβαίνει τους 80 αιώνες, αφού οι ρίζες της ανατρέχουν στην Παλαιολιθική περίοδο.
Το πελασγικής προέλευσης όνομά της - η Λάρισα κτίσθηκε κατά την πελασγική περίοδο και η παράδοση αναφέρει ότι πήρε τ’ όνομά της από τον γιο του Πελασγού, τον Λάρισο- τεκμηριώνει την υπόστασή της ως ισχυρού οχυρού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης