Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Η Ευρώπη είναι χώρος δικαιωμάτων και υποχρεώσεων – Ορθές οι κυρώσεις σε όσους δεν δέχονται πρόσφυγες

Παυλόπουλος: Η Ευρώπη είναι χώρος δικαιωμάτων και υποχρεώσεων – Ορθές οι κυρώσεις σε όσους δεν δέχονται πρόσφυγες
Η απόφαση του ΟΗΕ να στηρίξει την αλληλεγγύη στο θέμα των προσφύγων βοηθά στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής πολιτικής τόνισε ο ΠτΔ
Στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιβολή κυρώσεων σε όσες χώρες δεν δέχονται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους αναφορικά με το προσφυγικό και δεν επιδεικνύουν την απαραίτητη αλληλεγγύη σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αναφέρθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη συνάντησή του νωρίτερα σήμερα με τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την Μετανάστευση, Πίτερ Σάδερλαντ στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Θεωρώ πολύ σημαντικό το ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προσωπικά ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Μετανάστευση κ. Αβραμόπουλος αποφάσισαν να τηρηθούν οι υποχρεώσεις αυτές, ακόμα και με την επιβολή των αναγκαίων κυρώσεων. Γιατί πρέπει όλοι να αντιληφθούμε στην Ευρώπη ότι είναι ένας χώρος και δικαιωμάτων, αλλά και υποχρεώσεων.
Η απόφαση που έχουν πάρει τα Ηνωμένα Έθνη να στηρίξουν την αλληλεγγύη στο θέμα των προσφύγων είναι κάτι το οποίο βοηθάει πάρα πολύ και την εφαρμογή της ευρωπαϊκής πολιτικής» υποστήριξε ο κ.Παυλόπουλος.
Ο ΠτΔ επικαλέστηκε και την σημαντική - όπως την χαρακτήρισε - δήλωση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος είναι ένα ζήτημα αλληλεγγύης, δίκαιης κατανομής των προσφύγων μεταξύ των χωρών και είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την Ευρώπη.
Διότι, όπως σημείωσε ο ίδιος, παρατηρήθηκαν φαινόμενα χωρών που δεν δέχθηκαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά αυτή την αλληλεγγύη.
Από την πλευρά του ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή και υπενθύμισε την άριστη συνεργασία τους κατά το παρελθόν στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη το 2009.
Ο Πίτερ Σάδερλαντ στάθηκε στην ανάγκη η διεθνής κοινότητα να επιδείξει την αλληλεγγύη της για το προσφυγικό και ιδιαίτερα απέναντι σε χώρες όπως η Ελλάδα, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του προβλήματος.
«Εκείνο που έχει κάνει η Ελλάδα και οι Έλληνες σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι κάτι για το οποίο μπορείτε να είστε υπερήφανοι και η Ευρώπη μπορεί να είναι υπερήφανη για την αλληλεγγύη που έδειξαν οι Έλληνες προς τους πρόσφυγες.
Αυτές είναι οι ευρωπαϊκές αξίες, πολλές από τις οποίες γεννήθηκαν στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ για το προσφυγικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης