Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας σε ΠτΔ: Αποτυπώνεται ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους - Θετική η έκβαση του Eurogroup

Τσίπρας σε ΠτΔ: Αποτυπώνεται ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους - Θετική η έκβαση του Eurogroup
Ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε ευχαριστημένος για την έκβαση της σημερινής (9/5) συνεδρίασης του Eurogroup 
Ως ιδιαιτέρως θετικό στοιχείο χαρακτήρισε την αποτύπωση του οδικού χάρτη για την ελάφρυνση του χρέους από το Eurogroup, ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Πιο συγκεκριμένα, περί τις 21:30 σήμερα, Δευτέρα 9 Μαΐου, ο έλληνας πρωθυπουργός διέβη τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να τον ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις στο Eurogroup, το οποίο και συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως για την Ελλάδα.
Ο Αλ. Τσίπρας εμφανίστηκε ευχαριστημένος για την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, καθώς, όπως είπε στον κ. Παυλόπουλο, η αξιολόγηση ολοκληρώνεται χωρίς πρόσθετα μέτρα.
Επιπλέον, υποστήριξε πως είναι «ιδιαίτερα θετικό» ότι αποτυπώνεται ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους, κάτι που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, θα αποτελέσει ένα θετικό μήνυμα προς τις αγορές και τους επενδυτές, αλλά και την ελληνική κοινωνία, η οποία «δικαιούται μια καλή είδηση», καθώς έχει σηκώσει μεγάλο βάρος.
Αυτό, επισήμανε ο πρωθυπουργός, αποτελεί αναγκαία έκφραση αλληλεγγύης της ΕΕ προς τον ελληνικό λαό.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: Δεν είναι τυχαίο ότι είναι σήμερα η ημέρα της Ευρώπης.
Η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη και ο οδικός χάρτης για την ελάφρυνση του χρέους είναι η αλληλεγγύη της Ευρώπης σε έναν λαό που ταλαιπωρείται.
Θέλω τέλος να σας ευχαριστήσω προσωπικά γιατί σε αυτή τη δύσκολη διαδρομή υπερασπιστήκατε από τη θέση σας να παραμείνουμε σταθεροί στην αταλάντευτη διεκδίκηση των αξιών μας».
Ο Αλ. Τσίπρας ενημέρωσε, επίσης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς.
«Επικοινώνησα και ενημέρωσα τους πολιτικούς αρχηγούς», είπε συγκεκριμένα, ενώ σημείωσε πως «υπάρχουν λεπτομέρειες και αποφάσεις που θα ληφθούν στο Eurogroup της 24ης του Μάη.
Όπως δήλωσα και στους πολιτικούς αρχηγούς είμαι στην διάθεσή τους για ενημέρωση και για να ανοίξει και ένας ουσιαστικός διάλογος στον τόπο με θετικό πρόσημο».
Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε πως στην σημερινή ημέρα της Ευρώπης η Ελλάδα παραμένει αταλάντευτη στον πυλώνα της ευρωζώνης και στην ΕΕ και «οι εταίροι μας αναγνωρίζουν την προσπάθειά μας».
Η απόφαση αυτή είναι όλων δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας και της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, σημείωσε ακόμα.
«Είναι πολύ σημαντικό ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιθυμεί, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Είναι σημαντική η αλληλεγγύη από τις άλλες χώρες», είπε.
Σημειώνεται ότι πριν τη συνάντησή του με τον ΠτΔ, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Eurogroup τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, Κυρ. Μητσοτάκη, Στ. Θεοδωράκη, Δ. Κουτσούμπα, Φ. Γεννηματά, Β. Λεβέντη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προτού μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και τους δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης