Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Αυτοί που ζητούν έκτακτα μέτρα είναι αυτοί που έπεσαν έξω σε όλες τις προβλέψεις τους

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Αυτοί που ζητούν έκτακτα μέτρα είναι αυτοί που έπεσαν έξω σε όλες τις προβλέψεις τους
Πρέπει να αποκλειστούν παράλογες απαιτήσεις κύκλων δανειστών που δεν βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία
«Αυτή τη στιγμή δίνεται μια σκληρή μάχη και αυτό που βρίσκεται απέναντι είναι η λογική λιτότητας, μια λογική που θέλει να καταπνίξει την αντίσταση ενός ολόκληρου λαού σε παράλογα μέτρα και σε παράλογες απαντήσεις» υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου.
Η κ. Σβίγκου αναφέρθηκε εκτενώς στις δηλώσεις του Jean Claude Juncker, ο οποίος ανέφερε ρητά ότι η Κομισιόν δεν συμφωνεί με την επιλογή για έκτακτα μέτρα και ότι αυτοί που προσπαθούν να ξαναρχίσουν συζήτηση περί Grexit κτλ, «παίζουν με τη φωτιά».
Προσέθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, «όπου πρέπει να αποκλειστούν παράλογα σχέδια τα οποία βασίζονται μόνο σε επιθυμίες κύκλων των δανειστών και όχι σε στοιχεία της πραγματικότητας και σε πραγματικά δεδομένα της οικονομίας».
Και επισήμανε ότι τα στοιχεία της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα, που θα ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, «επιβεβαιώνουν πλήρως τις εκτιμήσεις της Κομισιόν και τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, και βέβαια διαψεύδουν πλήρως τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ».
Σχολιάζοντας το αίτημα του ΔΝΤ για επιπρόσθετα μέτρα που θα εφαρμοστούν σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με τους στόχους η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:
«Θεωρούν ότι δεν θα καλύψουμε τους στόχους μας εκείνοι οι οποίοι έλεγαν τον Οκτώβριο ότι το 2015 θα κλείσει με έλλειμμα 2,3% και τελικά αύριο θα επιβεβαιωθεί ένα πλεόνασμα κοντά στο 0,5%;»
Συμπλήρωσε ότι αυτοί οι οποίοι λένε ότι χρειαζόμαστε έκτακτα μέτρα, είναι εκείνοι που «έχουν πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις, σε όλες τις εκτιμήσεις, και αντί να μάθουν από τα λάθη τους συνεχίζουν να επιμένουν σε νέα λάθη για να δικαιωθούν, δεν ξέρω κι εγώ, με ποιον τρόπο».
Είπε ακόμη ότι «τέτοιου είδους πιέσεις από τους δανειστές προσκρούουν, όχι απλά στην κοινή λογική που λέει ότι δεν μπορείς να επιβαρύνεις με λάθος προβλέψεις δυσανάλογα την οικονομία και την κοινωνία, αλλά προσκρούουν κυρίως στα συμφωνηθέντα του Ιουλίου».
Η Ράνια Σβίγκου επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει πλήρως τους στόχους της με βάση τα συμφωνηθέντα του Ιουλίου και πως το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όλοι οι θεσμοί ανεξαιρέτως, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με βάση τα συμφωνηθέντα και πατώντας πάνω σε πραγματικά δεδομένα και οικονομικά μεγέθη και όχι σε φαντασιώσεις.
Σε ερώτημα σχετικά με το εάν δημιουργεί πολιτική ατμόσφαιρα αναφορά σε κείμενο των "53" ότι -σύμφωνα με την ερώτηση- «πάση θυσία εμείς κυβέρνηση δεν θέλουμε να γίνουμε και άμα χρειαστεί τα σπάμε με τους δανειστές», η κ. Σβίγκου ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πολιτική ατμόσφαιρα δεν δημιουργείται από τα κείμενα που εντάσσονται σε ένα ευρύτερο διάλογο εντός του ΣΥΡΙΖΑ.
Τόνισε ότι το μείζον είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και η αντιπολίτευση γενικά, σε μια τόσο κρίσιμη φάση, «αντί να συντάσσεται σε μια εθνική γραμμή απόκρουσης αυτών των παράλογων απαιτήσεων, δίνουν επιχειρήματα στους δανειστές και ζητούν οι ίδιοι εκλογές και ζητούν όπως λένε να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση κτλ, μόνο και μόνο για να καλύψουν τα δικά τους πολιτικά αδιέξοδα».
Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η κοινωνία αυτή τη στιγμή αγωνιά για να δοθούν λύσεις στα πραγματικά της προβλήματα και σημείωσε πως «όλοι όσοι ονειρεύονται αυτή τη στιγμή αδιέξοδα, όλοι όσοι αυτή τη στιγμή φαντασιώνονται κοινωνική δυσαρμονία, εκφράζουν δικούς τους μύχιους πόθους» και «προσπαθούν οι ίδιοι να συσπειρώσουν τα δικά τους ακροατήρια και να καλύψουν κάτω από το χαλί τα δικά τους εσωκομματικά προβλήματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτά που είδαμε το Σαββατοκύριακο στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ».
«Τα κόμματα πρέπει να κρίνονται με βάση το πρόγραμμα το οποίο θα καταθέσουν» είπε όσον αφορά στο κόμμα που δημιούργησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Και ερωτηθείσα για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, η κ. Σβίγκου είπε ότι «το υπουργείο έχει απαντήσει πλήρως γι' αυτά για τα οποία κατηγορείται, και δεν είναι προσωπικό ζήτημα του κ. Πολάκη αυτά που συνέβησαν επί χρόνια στο ΚΕΕΛΠΝΟ».
Προσέθεσε ότι «δυστυχώς, ορισμένα ΜΜΕ, προεξαρχόντων των τηλεοπτικών μέσων, δεν έχουν αναφερθεί καθόλου στις απαντήσεις που έχει δώσει το υπουργείο Υγείας, αντίθετα θεωρούν ότι με το να στοχοποιούν έναν υπουργό της κυβέρνησης και να την παρουσιάζουν ως προσωπική του την κόντρα για τα αμαρτωλά έργα και τις αμαρτωλές ημέρες στο ΚΕΕΛΠΝΟ, θα μπορέσουν να παράγουν πολιτική υπεραξία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης