Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Να αγωνιστούμε να γίνει η Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και όχι χωνευτήρι ψυχών

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Να αγωνιστούμε να γίνει η Μεσόγειος θάλασσα ειρήνης και όχι χωνευτήρι ψυχών
Μιλώντας σε ομογενείς στη Γενεύη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η Ευρώπη είναι ανάγκη να υπερασπιστεί τον άνθρωπο
Την ανάγκη να υπερασπιστεί η Ευρώπη πρώτα από όλα τον άνθρωπο, τον άνθρωπο στην Ελλάδα από όλου αρχίζουν τα ευρωπαϊκά σύνορα επεσήμανε ο Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη διάρκεια σύντομης ομιλίας του σε συνάντηση με συλλόγους ομογενών στην Γενεύη, όπου βρίσκεται στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψής του στην Ελβετία μετά από πρόσκληση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Thomas Bach.
«Να αγωνιστούμε ώστε η Μεσόγειος, το Αιγαίο να γίνει θάλασσα ειρήνης και όχι χωνευτήρι ψυχών, όπου δρουν ανεξέλεγκτα οι διακινητές-δουλέμποροι», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας τη συνάντηση για το προσφυγικό που θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο στα τέλη της εβδομάδας με τη συμμετοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Πάπα Φραγκίσκου και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σημειώνοντας ότι «το προσφυγικό θέμα έχει παγκόσμιες διαστάσεις».
Απευθυνόμενος στους ομογενείς στη Γενεύη, ο κ. Παυλόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι «η Ελλάδα θα πάει μπροστά, θα τα καταφέρουμε γιατί αυτό το εγγυάται ο ελληνικός λαός».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί αύριο Τρίτη 12 Απριλίου 2016 στη Λωζάννη με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Thomas Bach και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Ολυμπιακό Μουσείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης