Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η Δικαιοσύνη συνιστά τον πιο αποτελεσματικό κυρωτικό μηχανισμό σε περιπτώσεις παραβάσεων

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Η Δικαιοσύνη συνιστά τον πιο αποτελεσματικό κυρωτικό μηχανισμό σε περιπτώσεις παραβάσεων
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος, μίλησε στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών
«Η Δικαιοσύνη είναι εκείνη η οποία συνιστά τον πιο αποτελεσματικό κυρωτικό μηχανισμό σε περιπτώσεις παραβάσεων της αρχής της νομιμότητας, υφ’ όλες της τις εκφάνσεις, απ’ όπου κι αν οι παραβάσεις αυτές εκπορεύονται», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Μιλώντας σε εκδήλωση για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών, ο ίδιος σημείωσε «είχα και έχω πάντα την πεποίθηση ότι η υπεράσπιση του Κράτους Δικαίου και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ιδίως στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς της πρωτόγνωρης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας και όχι μόνον, ανήκει κατ’ εξοχήν στην Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε, ιδίως εμείς οι Έλληνες, ότι σ’ ένα πραγματικά δημοκρατικό κράτος απτό δείγμα, μεταξύ άλλων, της εύρυθμης λειτουργίας των θεσμών δεν είναι –κάθε άλλο μάλιστα- η χλιδή των ιδιωτικών κατοικιών αλλά η ανάλογη με το κύρος των θεσμών διαμόρφωση των κτηρίων που τους στεγάζουν».
Ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας για την ανακαίνιση που έγινε,ανέφερε ότι «στην ιστορική πόλη των Πατρών, η Δικαιοσύνη έχει πλέον την Εστία που της αρμόζει, σ’ αυτό το περικαλλές νεοκλασικό κτίριο του περασμένου αιώνα, το οποίον ανακαινίσθηκε έτσι ώστε ν’ ανταποκρίνεται πλήρως στην αρχική του μοναδική αρχιτεκτονική αρτιότητα.
Πέρ’ από τα, κατ’ αξίαν, συγχαρητήρια σ’ όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της όλης ανακαινιστικής προσπάθειας, ας μου επιτραπεί να μείνω μόνον στον, εξαιρετικά επίκαιρο, συμβολισμό του ανακαινισμένου Δικαστικού Μεγάρου Πατρών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης