Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθός (υπ. Υγείας): Έχει τελειώσει η περίοδος της σταδιακής περικοπής και απαξίωσης του συστήματος υγείας

Ξανθός (υπ. Υγείας): Έχει τελειώσει η περίοδος της σταδιακής περικοπής και απαξίωσης του συστήματος υγείας
Μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις διοικητών σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Α. Ξανθό
Έχει τελειώσει η  περίοδος απαξίωσης του συστήματος υγείας, ενώ σύντομα θα τοποθετηθούν οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων και γίνεται σχεδιασμός σταδιακής κάλυψης με μόνιμο και επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων.
Αυτά ανέφερε από την Τρίπολη ο υπουργός Υγείας, Α. Ξανθός, σημειώνοντας μάλιστα πως την επόμενη εβδομάδα διορίζονται οι νέοι διοικητές στα νησιά του Αιγαίου, στο Κιλκίς και την Αλεξανδρούπολη.
Η καθυστέρηση, κατά τον ίδιο, οφείλεται στο γεγονός ότι «θέλαμε να έχει στοιχεία διαφάνειας και αξιοκρατίας».
Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο θα έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις διοικητών σε ολόκληρη τη χώρα, «με ανθρώπους που θα έχουν τη βούληση να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας και την τεχνολογική επάρκεια και ετοιμότητα να διαχειριστούν τους περιορισμένους πόρους του συστήματος υγείας, με διαφανή και αποδοτικό τρόπο».
«Η περίοδος της σταδιακής περικοπής και απαξίωσης του συστήματος υγείας έχει τελειώσει», όπως είπε, προσθέτοντας ότι «σιγά-σιγά, προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε και να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του».
Για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, ο κ. Ξανθός σημείωσε ότι οι διοικητές Ιατρικής Υπηρεσίας κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να διαχειριστούν αξιοπρεπώς και με διάθεση συνεργασίας τα προβλήματα της καθημερινότητας, ενώ γίνεται σχεδιασμός σταδιακής κάλυψης με μόνιμο και επικουρικό προσωπικό.
Όπως είπε, «είναι η πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια που φέτος θα προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι έχει γίνει παρέμβαση για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με 500 άτομα που θα καλύπτουν όλη την Ελλάδα, θα ανοίξουν και κλειστά κρεβάτια στις ΜΕΘ, υπάρχει πρόβλεψη για το Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης, για έναν γιατρό και τέσσερις νοσηλευτές.
Ακόμη, απέκλεισε το ενδεχόμενο να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Τρίπολης, ενώ σημείωσε ότι προσεχώς θα υπάρξει νομοσχέδιο που θα αφορά τη διοικητική αναδιοργάνωση του τομέα της ψυχικής υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης