Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο αρχείο η υπόθεση για το πόθεν έσχες του Σταθάκη - Προθεσμία 15 ημερών στον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη

Στο αρχείο η υπόθεση για το πόθεν έσχες του Σταθάκη - Προθεσμία 15 ημερών στον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη
Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση του ελέγχου των καταθέσεων, ύψους 1 εκατ. ευρώ, του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου
Στο αρχείο έθεσε η Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής την υπόθεση ελέγχου της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, καθώς κατά την εξέταση του φακέλου δεν προέκυψε θέμα ως προς την νομιμότητα προέλευσης των χρημάτων και των ακινήτων του.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, η απόφαση ελήφθη με εισήγηση των τεσσάρων δικαστών που μετέχουν στην Επιτροπή, την οποία υπερψήφισαν και δύο εκ των τριών πολιτικών προσώπων, ενώ ένα εξ αυτών μειοψήφησε.
Συγκεκριμένα, η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα και έλαβε την τελική της απόφαση, συνεκτιμώντας όλα τα στοιχεία που κατέθεσε ο κ. Σταθάκης και αφορούν το πόθεν έσχες του 2012 (οικονομική χρήση του 2011).
Όσον αφορά την υπόθεση ελέγχου των Πόθεν Έσχες του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, η Επιτροπή αποφάσισε να παράσχει στον εκδότη διορία 15 ημερών, προκειμένου να καταθέσει τα παραστατικά που έχει παραλείψει να επισυνάψει στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η Επιτροπή συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση του ελέγχου των καταθέσεων, ύψους 1 εκατ. ευρώ περίπου, του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης