Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χουντής (ΛΑΕ): Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής συνιστούν έγκλημα κατά της Ελλάδας

Χουντής (ΛΑΕ): Τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής συνιστούν έγκλημα κατά της Ελλάδας
Ό,τι πιο χυδαίο και διεστραμμένο έχει σκεφτεί ο ανθρώπινος νους η συμφωνία "να σου στέλνουμε έναν πρόσφυγα να παίρνεις έναν", λες και ανταλλάσσουμε εμπορεύματα», τόνισε ο ευρωβουλευτής
Έγκλημα κατά της Ελλάδας χαρακτήρισε της αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.
Σε παρέμβασή του σήμερα Τρίτη 8 Μαρτίου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Χουντής τόνισε ότι «με τα χθεσινά συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής αποδεικνύεται ότι η προσφυγική πολιτική της ηγεσίας της Ε.Ε. είναι ένα παζάρι με την Τουρκία», η οποία «αξιοποιεί την προσφυγική κρίση για να αναβαθμίσει το ρόλο της, παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, αμφισβητεί εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα».
Μιλώντας σε συζήτηση με θέμα τη «Δήλωση της Επιτροπής σχετικά με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής ατζέντας για τη μετανάστευση», ο κ. Χουντής τόνισε ότι «από αυτά που αποφασίστηκαν χθες απομονώνω τη συμφωνία "να σου στέλνουμε έναν πρόσφυγα να παίρνεις έναν", λες και ανταλλάσσουμε εμπορεύματα», χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο κομμάτι των συνομιλιών ως «ό,τι πιο χυδαίο και διεστραμμένο έχει σκεφτεί ο ανθρώπινος νους».
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο ευρωβουλευτής, απευθυνόμενος προς τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, είπε πως «παζαρεύετε αυτή τη περίοδο με την Ελλάδα, το χαλάρωμα της συζήτησης σε ότι αφορά τις δεσμεύσεις ή και την ελάφρυνση του χρέους προκειμένου η χώρα να μεταβληθεί σε ένα απέραντο hotspot», «καταστρέψατε τη χώρα με 3 μνημόνια και τώρα προσπαθείτε να την αποτελειώσετε με τη προσφυγική κρίση»
Και έκλεισε την παρέμβασή του, καταλήγοντας στην εξής φράση:
«Αυτές οι συμφωνίες αποτελούν έγκλημα εις βάρος των προσφύγων, ιδιαίτερα σε αυτούς που είναι ήδη στην Ελλάδα, και σε βάρος της χώρας.
Δυστυχώς αυτές τις συμφωνίες τις υπογράφει και η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης