Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κώστας Σημίτης επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Ο Κώστας Σημίτης επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή;
Δεν πρόκειται για φήμες  αλλά για ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι
Σενάρια πολιτικής επιστροφής του Κώστα  Σημίτη  στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής της  χώρας εξετάζουν  πολιτικά  στελέχη  κύρους που  να σημειωθεί τυγχάνουν ευρείας αποδοχής.  
Δεν πρόκειται για φήμες αλλά για ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι με τους εμπνευστές της επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού, αναμένουν να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.
Όλα άρχισαν από την κακή πορεία της χώρας  η οποία παρότι  βρίσκεται σε καθεστώς Μνημονίων τα τελευταία 6 χρόνια δεν είναι σε θέση ακόμη να βρει το δρόμο προς την έξοδό της.
Η εναλλαγή  πολιτικών προσώπων στη θέση του πρωθυπουργού δεν είχε αποτέλεσμα.
Το μόνο που έγινε ήταν περισσότερα βάρη στους πολίτες που πληρώνουν τα λάθη πολιτικών επιλογών των τελευταίων  κυβερνήσεων.
 Η πρόσφατη παρουσία  του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στο συνέδριο του Ποταμιού με τη σύντομη πολιτική του παρέμβαση έδειξε ότι δεν “μασάει¨ τα λόγια  του.
Μίλησε για την ανάγκη να σχηματιστεί ένας ισχυρός πόλος ανάμεσα στη Δεξιά και στην παράλογη και χωρίς έρμα Αριστερά.
Στη σύντομη παρέμβασή του, ο κ. Σημίτης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι μας κυβερνούν ανόητα πρόσωπα που νομίζουν ότι θα αλλάξουν από εδώ όλο το καθεστώς της Ευρώπης.
Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συμπόρευση των δυνάμεων του Κέντρου.
Το  θερμό  χειροκρότημα  των συνέδρων  για τον Κώστα  Σημίτη “ξύπνησε” την ιδέα που διακινείται το τελευταίο  διάστημα από μια  συγκεκριμένη ομάδα πολιτικών.
Η πολιτική  ιδέα  έχει σημαίνοντα  ρόλο για τον πρώην πρωθυπουργό  που  τον θέλει  να ενώνει  τις κεντροαριστερό  ρεύμα  στην κοινωνία  των πολιτών και  να τεθεί  ως επικεφαλής της προσπάθειας  αυτής.
Το πολιτικό παρελθόν του πρώην  πρωθυπουργού  αλλά  και τα κυβερνητικά  επιτεύγματα που πέτυχε από  το 1996 έως το 2004 είναι χειροπιαστά  στα  μάτια των  πολιτών.
Η ύπαρξη  του ΜΕΤΡΟ , η σεύξη  Ρίου -  Αντιρρίου , το αεροδρόμιο  Ελευθέριος Βενιζέλος η βελτίωση του οδικού δικτύου της χώρας, η τέλεση των Ολυμπιακών  Αγώνων  του 2004.
Ακόμη η έλευση  του ευρώ  στη ζωή  των πολιτών είναι το πιο σημαντικό  από τα επιτεύγματα της  κυβέρνησης του.
Το πιο σημαντικό  όλων είναι ότι οι πολίτες δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το ευρώ παρά τα οποία προβλήματα  έφερε  ενώ το σημαντικότερο ήταν  ότι εισήλθε σε μια  μη  ανταγωνιστική οικονομία με τις  επιχειρήσεις  να παράγουν  προϊόντα  και  υπηρεσίες για την εσωτερική  κατανάλωση.     
Η πολιτική  σοβαρότητα  όπως  και η εμπειρία  του είναι τα βασικά  πολιτικά  “όπλα” που διαθέτει  ο πρώην  πρωθυπουργός κι αυτά τον επαναφέρουν  στο πολιτικό προσκήνιο, σύμφωνα  με τους εμπνευστές.
 Οι πολιτικοί  του  αντίπαλοι όπως  και οι υποστηρικτές λένε  μακάρι να είχε  προχωρήσει τη  διαδικασία  επίλυσης  του Ασφαλιστικού η οποία έμεινε στη μέση λόγω  των αντιδράσεων  που εκδηλώθηκαν  στις αρχές της δεκαετίας  του 2000.
Από το  σενάριο  επιστροφής  του πρώην  πρωθυπουργού  στην  ενεργή δράση , απουσιάζει ακόμη  η δική  του γνώμη.
Όσοι τον γνωρίζουν  καλά  λένε ότι  δεν θα αρνηθεί τη συμμετοχή  του σε πολιτικές προοπτικές που  θα δίνουν ελπίδα στους πολίτες και στη χώρα.
Αξίζει να σημειωθεί  ότι  οι προσδοκίες  και οι επιθυμίες ειδικά  στην πολιτική σκακιέρα δεν φθάνουν  για να φέρουν  ρεαλιστικές λύσεις  απαιτείται τουλάχιστον και  από τους σημερινούς πολιτικούς να  “σηκωθούν” από  την  καρέκλα  τους  για να  αντικρίσουν το μέλλον   ενώ  δεν πρέπει  να αγνοούν  το παρελθόν.

Νίκος  Θεοδωροπουλος
ntheo@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης