Τελευταία Νέα
Πολιτική

Απ. Τζιτζικώστας: Να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης λόγω των προσφύγων

Απ. Τζιτζικώστας: Να κηρυχθεί ο νομός Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης λόγω των προσφύγων
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας,  παρέδωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στον Ερυθρό Σταυρό για να τα διανείμει στους πρόσφυγες
«Έχω ζητήσει από την κυβέρνηση να κηρυχθεί το Κιλκίς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε άμεσα σε προμήθειες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για να τα διανείμουμε στους πρόσφυγες», ανέφερε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο ίδιος συμμετείχε σε σύσκεψη το δήμο Παιονίας με δημάρχους, φορείς, υπηρεσιακούς παράγοντες εθελοντές.
Όπως τόνισε, «σε κάθε περίπτωση πρέπει να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους δήμους και στις περιφέρειες να διοχετεύουν κονδύλια για τη στήριξη του προσφυγικού ζητήματος».
Ο κ. Τζιτζικώστας παρέδωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στον Ερυθρό Σταυρό για να τα διανείμει στους πρόσφυγες, ενώ ευχαρίστησε τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που τα προσέφεραν για αυτό το σκοπό.
Κατά τον ίδιο, τουλάχιστον δεκατρείς χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται ήδη στην Ειδομένη και συνολικά γύρω στις είκοσι χιλιάδες στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως είπε, στόχος της σύσκεψης ήταν να αναζητηθούν τρόποι καλύτερης αντιμετώπισης των ζητημάτων που ανακύπτουν από την παραμονή των προσφύγων στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης