Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βερναδάκης (αν. Διοικητικής Μεταρρύθμισης): Μεταστροφή της ΝΔ στην κατεύθυνση της απόλυτης κομματικοποίησης

Βερναδάκης (αν. Διοικητικής Μεταρρύθμισης): Μεταστροφή της ΝΔ στην κατεύθυνση της απόλυτης κομματικοποίησης
Κανείς δημόσιος υπάλληλος, εργαζόμενος, μισθωτός δεν πρέπει να φοβάται για την θέση εργασίας του, τόνισε ο κ. Βερναδάκης
«Η Ν.Δ. έχει δομική αντίφαση. Λέει ότι δεν συμφωνεί με την έννοια του γενικού γραμματέα μέσα από το Μητρώο Στελεχών, αλλά απαιτεί να εφαρμοστεί ταχύτατα.
Έχουμε και μία οβιδιακή μεταστροφή της Ν.Δ. στην κατεύθυνση της απόλυτης κομματικοποίησης καθώς λέει ότι η θέση του γενικού γραμματέα είναι πολιτική», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναδάκης, μιλώντας στη Βουλή.
Η αξιωματική αντιπολίτευση εξέφρασε την διαφωνία της στην θέσπιση του γενικού γραμματέα υπουργείου που θα προέρχεται από το Μητρώο Στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και δεν θα διορίζεται.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο για την δημόσια διοίκηση εγκρίθηκε επί της αρχής από την κυβερνητική πλειοψηφία (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες), ενώ καταψηφίσθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ο αναπληρωτής υπουργός είπε επίσης ότι «ο γενικός γραμματέας είναι ο αρχηγός των μετακλητών.
Και έχει ο ίδιος την δυνατότητα να έχει μετακλητούς».
Παράλληλα τάχθηκε κατά των απολύσεων στο δημόσιο τομένα «Απολύσεις θα ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα που θα κάναμε, ειδικά σήμερα σε ένα δημόσιο που είναι τραυματισμένο».
Κανείς δημόσιος υπάλληλος, εργαζόμενος, μισθωτός δεν πρέπει να φοβάται για την θέση εργασίας του.
Σ’ αυτό πρέπει να είμαστε απόλυτοι. Θα τον αξιολογήσουμε, θα τον επιμορφώσουμε.
Γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί δεν υπάρχει ατομική αξιολόγηση.
Ένας άνθρωπος είναι καλός ή κακός γιατί λειτουργεί μέσα σε ένα πλαίσιο. Δεν γεννήθηκε καλός ή κακός», ανέφερε.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «η διοίκηση φέρει βαρύ το φορτίο της προηγούμενης ρύθμισης για την αξιολόγηση που ήταν αντιμεταρρύθμιση και ξεκινούσε από την άποψη ότι ένα μεγάλο κομμάτι της διοίκησης ήταν άχρηστο και πρέπει να απολυθεί».
Όσον αφορά το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι «μας ενδιαφέρει η αξιοποίηση και καταγραφή κάθε καλού, προσοντούχου υπαλλήλου».
Για το θέμα της αξιοποίησης των στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα ο κ. Βερναδάκης επεσήμανε ότι «πρέπει το δημόσιο να «Δεν υπάρχει ανάπτυξη χωρίς ισχυρό δημόσιο τομέα. Δεν υπάρχει αγορά χωρίς κράτος, αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης