Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ταύτιση Τσίπρα - Κουβέλη για την ανάγκη συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ταύτιση Τσίπρα - Κουβέλη για την ανάγκη συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη
Ο Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα
Ταύτιση απόψεων για την ανάγκη συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη καταγράφηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη.
Ο Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις πιέσεις που ασκούνται στην Ελλάδα.
«Αντιμετωπίζουμε όλες τις προκλήσεις μαζεμένες, από την άλλη μεριά όμως αυτοί ίσως να είναι και ενδιαφέρον γιατί κανείς όταν βρίσκεται σε μια ήρεμη περίοδο πρέπει να ακολουθήσει την πεπατημένη, όταν βρίσκεται σε μια ταραχώδη περίοδο θα πρέπει να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες για να ξεχάσει αυτές τις πολλαπλές κρίσεις, και πιστεύω ότι αυτές οι κρίσεις αναδεικνύουν και στον τόπο μας και στην Ευρώπη τις πραγματικές διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις προοδευτικές και τις συντηρητικές δυνάμεις», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Προοδευτικές δυνάμεις που πρέπει να έχουν πρόταση και τόλμη για την επίλυση όλων των γόρδιων δεσμών των παράλληλων κρίσεων, της οικονομικής, της προσφυγικής, της κρίσης αστάθειας, σε αντίθεση με συντηρητικές δυνάμεις που υψώνουν τείχη και ακολουθούν μια μονόπλευρη πολιτική λιτότητα που είναι αποτυχημένη.
Παλεύουμε και πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, καθότι διαμορφώνονται δυνατότητες για περισσότερες και ισχυρότερες συμμαχίες της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι παρακολουθεί πολύ συστηματικά την όλη εξέλιξη των πραγμάτων και συμφωνεί απόλυτα με την επισήμανση ότι η χώρα αντιμετωπίζει πολλά και σημαντικά ζητήματα και το μεγάλο.
Θέμα είναι στη βάση ποιας πολιτικής θα αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα.
Η πολιτική σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι προοδευτική με δεδομένη τν υπάρχουσα κατάσταση και όπως αυτή διαμορφώνεται κάτω από τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται η χώρα από τους δανειστές, αλλά και οι δυνάμεις που πράγματι οφείλουν να αντιληφθούν -πολλές από αυτές δεν το αντιλαμβάνονται- ότι η διέξοδος από την κρίση και από τα πολλά και μεγάλα ζητήματα του τόπου δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο παρά το προοδευτικός δρόμος, ανέφερε ο κ. Κουβέλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης