Τελευταία Νέα
Πολιτική

Süddeutsche Zeitung: Νομικά προβληματική, πολιτικά χαζή και ηθικά λάθος η αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Süddeutsche Zeitung: Νομικά προβληματική, πολιτικά χαζή και ηθικά λάθος η αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν
«Η Ελλάδα έχει ήδη φτάσει στα όρια των δυνατοτήτων της», εκτιμά ο συντάκτης της γερμανικής εφημερίδας
«Νομικά προβληματικό, πολιτικά καθόλου έξυπνο και ηθικά λάθος» χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο της αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη ελεύθερης μετακίνησης που ορίζει η Συνθήκη του Σένγκεν η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», σε σημερινό δημοσίευμά της.
Ειδικότερα, ο συντάκτης του κειμένου επισημαίνει πως «η συμφωνία του Σένγκεν δεν προβλέπει την αποχώρηση μελών», ενώ υποστηρίζει πως αυτό το ενδεχόμενο θα είχε ως αποτέλεσμα «να συγκεντρωθούν ακόμη περισσότεροι πρόσφυγες σε μιαν Ελλάδα που έχει φτάσει ήδη στο όριο των δυνατοτήτων της».
Πρόσθεσε, δε, πως «δεκάδες χιλιάδες θα έπρεπε να περιμένουν στη χώρα για άγνωστο χρονικό διάστημα κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες».
Στη συνέχεια ο συντάκτης διατυπώνει την άποψη ότι η αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν θα ήταν ένα μήνυμα προς τις αγορές ότι μπορεί να ακολουθήσει και η αποχώρηση από την Ευρωζώνη.
«Θα ξεκινούσε εκ νέου μία συζήτηση για το ενιαίο νόμισμα», σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ «θα επέστρεφε η τοξική συζήτηση στην Ευρώπη για το ποιος ευθύνεται για το αδιέξοδο, π.χ. οι άχρηστοι Έλληνες ή οι ξερόλες Γερμανοί.
Σύμφωνα με τον ίδιο θα είναι καλύτερα η Ελλάδα να παραμείνει στη ζώνη Σένγκεν, ωστόσο «επειδή η Αθήνα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά αλλά και σε επίπεδο οργάνωσης, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί η Frontex για να αναλάβει τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων».
«Για κάτι τέτοιο όμως η Ελλάδα θα πρέπει να πεισθεί και όχι να της επιβληθεί το εν λόγω μέτρο», καταλήγει χαρακτηριστικά η Süddeutsche Zeitung.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης