Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής (υπ.Εσωτερικών): Κόκκινη γραμμή να μην πειραχθούν οι συντάξεις – Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Κουρουμπλής (υπ.Εσωτερικών): Κόκκινη γραμμή να μην πειραχθούν οι συντάξεις – Εκλογές στο τέλος της τετραετίας
Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά δουλειά και μεταρρυθμίσεις υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών
Την θέση ότι μόνη κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό είναι να μην πειραχθούν οι συντάξεις διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, ο οποίος υποστήριξε πως εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό ο κ.Κουρουμπλής υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει μια κόκκινη γραμμή.
«Να μην πειραχθούν οι συντάξεις, καμία άλλη κόκκινη γραμμή δεν υπάρχει» τόνισε ο υπουργός, ο οποίος κατηγόρησε τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα ότι έχουν βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς «τοποθετούσαν προέδρους στα ασφαλιστικά ταμεία οι οποίοι έπαιζαν τα αποθεματικά τους στο Χρηματιστήριο και  αγόραζαν σάπιες μετοχές.
Κανείς από αυτούς δεν πήγε φυλακή».
Επιπλέον, ο κ.Κουρουμπλής ανακοίνωσε σαρωτικές αλλαγές στον εκλογικό νόμο, υπογραμμίζοντας πως θα σπάσουν όλες οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες και όχι μόνο η Β’ Αθηνών.
Όπως είπε, «δεν θα πρέπει να υπάρξουν περιφέρειες με πάνω από 6 βουλευτές» ενώ τόνισε ότι ο εκλογικός νόμος θα έρθει μέσα στο 2016
Παράλληλα, είπε ότι στο τραπέζι θα μπουν και η θητεία των βουλευτών και το μπόνους των 50 εδρών.
«Τα κόμματα που κυβερνούσαν όλα αυτά τα χρόνια ψήφιζαν την τελευταία στιγμή εκλογικό νόμο.
Εμείς εγκαίρως, πρώιμα, στην αρχή της τετραετίας είπαμε να ανοίξουμε την συζήτηση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου» είπε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος επανέλαβε κατηγορηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας καθώς – όπως είπε - είναι ισχυρότατη η πολιτική συνοχή της κυβέρνησης τόσο στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην Κ.Ο των ΑΝΕΛ.
«Οι εκλογές, σας το λέω κατηγορηματικά, θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.
Εμείς ως κυβέρνηση δεν θέλουμε εκλογές.
Δεν χρειάζεται εκλογές η χώρα, δουλειά χρειάζεται και μεταρρυθμίσεις.
Αλλά και κανείς από την αντιπολίτευση δεν έχει το κουράγιο να ζητήσει εκλογές.
Αλλά αφού λένε στη ΝΔ ότι είναι πρώτο κόμμα, ας μας ζητήσουν εκλογές» είπε ο κ.Κουρουμπολής, ο οποίος τόνισε ότι το 18μηνο, εντός του οποίου μπορούν να γίνουν εκλογές  με λίστα, ξεκινά από τότε που έγιναν οι τελευταίες εκλογές με σταυρό, δηλαδή από τον Ιανουάριο του 2015 και όχι από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης