Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ταφόπλακα της πρωτογενούς παραγωγής το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ταφόπλακα της πρωτογενούς παραγωγής το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό
Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι ένα ακόμα φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο που στοχοποιεί τον αγροτικό κόσμο τονίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση εξαπολύει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για την «ταφόπλακα της πρωτογενούς παραγωγής».
Ο Μ. Τζελέπης, υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποστηρίζει ότι η προωθούμενη «ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση» είναι «ένα ακόμη φοροεισπρακτικό νομοσχέδιο που στοχοποιεί τον αγροτικό κόσμο και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξόντωσή ενός παραγωγικού τομέα, ο οποίος θα αποτελούσε κάτω από κατάλληλες συνθήκες κυρίαρχο πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας».
«Ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών από 7% σε 20% και στη συνέχεια σε 27% με την κατάργηση του ΟΓΑ, σε συνδυασμό με τα αλλεπάλληλα φορομπηχτικά μέτρα του μνημονίου της «για δεύτερη φορά αριστερά», όπως η αύξηση της προκαταβολής φόρου από 27,5% σε 55%, η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου κίνησης, η αύξηση του συντελεστή φορολόγησής τους από το 13% στο 26% από το πρώτο ευρώ κ.α., είναι ενδεικτικά ότι η κυβέρνηση έχει περίτεχνα μεθοδεύσει την εξόντωση του αγροτικού κόσμου και την ταφόπλακα της πρωτογενούς παραγωγής.
Οι συνεχόμενες υποσχέσεις για 13η σύνταξη και αυξήσεις ήταν προσχεδιασμένα ψέματα που ξεχάστηκαν» αναφέρει ο κ.Τζελέπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης