Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Δεν θα υπάρξει νέα μείωση στις κύριες συντάξεις – Επιφυλάξεις για τις επικουρικές

Κατρούγκαλος: Δεν θα υπάρξει νέα μείωση στις κύριες συντάξεις – Επιφυλάξεις για τις επικουρικές
«Το σημαντικό είναι εάν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το ασφαλιστικό ώστε να είναι δίκαιο για το μέλλον και να πάρει η επόμενη γενιά συντάξεις», σημείωσε ο Γ. Κατρούγκαλος 
«Για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο θέμα η μείωση στις κύριες συντάξεις, ενώ η πρότασή μας είναι να μην μειωθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις», ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, υπουργός Εργασίας, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.
Ωστόσο, αν και εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν θα υπάρξει νέα μείωση στις κύριες συντάξεις, εντούτοις κράτησε χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών για τις επικουρικές.
«Θα πάμε να δώσουμε αυτή τη μάχη και να την κερδίσουμε, αλλά δεν λέω με τον ίδιο πανηγυρικό τρόπο αυτό που είπα για τις κύριες, και για τις επικουρικές», είπε χαρακτηριστικά.
Κληθείς να σχολιάσει τι θα ισχύσει για τους νυν συνταξιούχους ξεκαθάρισε πως «καμία σύνταξη από τις παλιές δεν θα μειωθεί».
Καταφέρθηκε, δε, εναντίον του «κύματος παραπληροφόρησης», καθώς όπως είπε «γίνεται σύγκριση της δικής μας πρότασης με κάτι που έχει πάψει να υπάρχει, γιατί από το 2010 και μετά είχαμε 11 μειώσεις», κάτι που άλλωστε αποτελεί γραμμή της κυβέρνησης.
Με ιδιαιτέρως σκληρά λόγια σχολίασε και τη στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι «είναι σαν να έγιναν ξαφνικά παρθένες και τις 11 μειώσεις που έκαναν από το 2010 έως το 2012 να μην τις υπολογίζουν».
«Μόλις τελειώσει το πρόγραμμα προσαρμογής, τότε και οι παλαιές συντάξεις θα αρχίσουν να ανεβαίνουν» υποστήριξε ακόμα ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος οχυρώθηκε πίσω από μια πρόβλεψη του σχεδίου του ότι εάν υπάρχει ανάπτυξη θα αυξηθούν και οι συντάξεις με βάση την λεγόμενη εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.
Σημείωσε, επίσης, ότι δεν έχει συμφωνηθεί κατάργηση της προσωπικής διαφοράς το 2018, αλλά αυτό είναι από τα θέματα της διαπραγμάτευσης.
Τέλος υποστήριξε ότι «το σημαντικό είναι εάν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε το ασφαλιστικό ώστε να είναι δίκαιο για το μέλλον και να πάρει η επόμενη γενιά συντάξεις. Εκεί είναι η ουσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης