Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής (Εσωτερικών): Συνεννόηση δεν σημαίνει συγκυβέρνηση αλλά συνευθύνη με βάση τον ρόλο του καθενός

Κουρουμπλής (Εσωτερικών): Συνεννόηση δεν σημαίνει συγκυβέρνηση αλλά συνευθύνη με βάση τον ρόλο του καθενός
Ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, κάνει αναφορά στις αλλαγές που προετοιμάζει με την εφαρμογή ενός μοντέλου πολυεπίπεδης διακυβέρνησης 
«Συνεννόηση δεν σημαίνει συγκυβέρνηση αλλά συνευθύνη με βάση τον ρόλο του καθενός», υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών,  Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξη του στην "real news".
Ο ίδιος κάνει άνοιγμα στους απλούς ανθρώπους της παραδοσιακά δημοκρατικής παράταξης «να συστρατευτούν στην καθαρή λαϊκή εντολής της 20ής Σεπτεμβρίου».
Κάνοντας αναφορά στη στάση του στο Συμβούλιο των Αρχηγών, σημειώνει ότι παρά τις όποιες ενστάσεις του, όφειλε να προχωρήσει στην πολιτική του αυθυπέρβαση και να συμφωνήσει στην ενιαία γραμμή υπεράσπισης της ιερής υπόθεσης των συντάξεων.
Με την στάση του αυτή, όπως ανέφερε, έχασε την ευκαιρία να επανασυνδεθεί με τις παλιές του κοινωνικές ρίζες και να αποκαταστήσει τη σχέση του με τους αδυνάτους.
Ο υπουργός επισημαίνει πως συμφωνεί με την πρόταση της Φ. Γεννημάτα για την συγκρότηση «εξεταστικής από την ΟΝΕ μέχρι σήμερα».
Σε άλλο σημείο σχετικά την πρόσκληση επιστροφής των ψηφοφόρων, που απευθύνει το ΠΑΣΟΚ, σημειώνει πως «αξιακό φορτίο της 3ης Σεπτέμβρη δεν μπορεί να εκφραστεί με επιλογές που πλήττουν τις κοινωνικές συμμαχίες που σφυρηλατήθηκαν εκείνη την εποχή.
Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα για ευρύτερες κοινωνικές συγκλίσεις απηχούν τη νέα πραγματικότητα, όσοι επιμένουν να την αγνοούν μάλλον ενδιαφέρονται για την πολιτικής τους επιβίωση»,.
Τέλος, κάνει αναφορά στις αλλαγές που προετοιμάζει με την εφαρμογή ενός μοντέλου πολυεπίπεδης διακυβέρνησης που θα διασφαλίζει την ισοπολιτεία και την ισόρροπη ανάπτυξη, για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την επαναξιολόγηση των δομών.
Σε ό,τι αφορά τα αποθεματικά των δήμων στην ΤτΕ αναφέρει ότι «εαν υπάρχουν αποθεματικά το κράτος πρέπει να παρέχει την δυνατότητα στην αυτοδιοίκηση να τα χρησιμοποιεί όποτε θέλει, αλλά και η αυτοδιοίκηση δεν επιτρέπεται να διατηρεί καταθέσεις σε τράπεζες με μικρότερο επιτόκιο από το διαθέσιμο της ΤτΕ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης