Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζιτζικώστας: Η Ν.Δ. χρειάζεται μεγάλη αλλαγή νοοτροπίας – Δεν τίθεται θέμα ενότητας στο κόμμα

Τζιτζικώστας: Η Ν.Δ. χρειάζεται μεγάλη αλλαγή νοοτροπίας – Δεν τίθεται θέμα ενότητας στο κόμμα
Η επιλογή της ανανέωσης θα εκφραστεί μαζικά στις 20 Δεκεμβρίου, σημείωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας
Στην ανάγκη αλλαγής νοοτροπίας στη Νέα Δημοκρατία αναφέρθηκε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο τόνισε ότι το κόμμα έχει χάσει την επαφή του με την κοινωνία.
Ειδικότερα, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει, δυστυχώς, απομακρύνει πάνω από 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους, τα τελευταία χρόνια», κάτι που συνέβη διότι «είναι ένα κόμμα το οποίο δε συνδιαλέγεται πια με την κοινωνία»
«Η Ν.Δ. χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, να γίνει ένα κόμμα των πολλών και όχι ένα κόμμα των λίγων, των συστημάτων, των μηχανισμών, που έχει γίνει σήμερα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η αίσθησή μου είναι, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, εδώ και 75 μέρες περίπου, ότι οι νεοδημοκράτες, οι φίλοι της παράταξης, πλέον άκουσαν και τους τέσσερις υποψηφίους, συγκρίνουν τις θέσεις μας, κρίνουν και το κύμα της αλλαγής, το οποίο θα εκφραστεί στις 20 Δεκεμβρίου και θα εκφραστεί μαζικά και νομίζω ότι θα οδηγήσει ακριβώς στη επιλογή της ανανέωσης της παράταξης».
Μάλιστα, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανάγκη να ξεφύγει από τη «γερασμένη νοοτροπία και λογική που απωθεί σήμερα την ελληνική κοινωνία».
Αναφερόμενος στη μακρά σε διάρκεια διαδικασία εκλογής του επικεφαλής του κόμματος και αν αυτό μπορεί να έχει θέσει σε κίνδυνο την ενότητά της, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «το θέμα της ενότητας είναι το μόνο το οποίο δεν απασχολεί τη Ν.Δ., η οποία θα βγει ενισχυμένη από αυτή τη διαδικασία και ενωμένη και αυτό το εγγυώνται όλοι οι υποψήφιοι αλλά και η βάση της παράταξης».
Η Ν.Δ, αυτό που πρέπει να κάνει την επόμενη μέρα είναι να ανοίξει ξανά τις πόρτες στον κόσμο, στους πολίτες και να συνδιαμορφώσουμε μαζί με την κοινωνία ένα συγκεκριμένο σχέδιο αναγέννησης της χώρας, υπογράμμισε.
Κληθείς να σχολιάσει αν δημιουργείται πρόβλημα, σε περίπτωση εκλογής του, από το γεγονός ότι δεν είναι εκλεγμένο μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου, ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε πως σε ό,τι αφορά το τεχνικό σκέλος του ζητήματος «θα οριστεί ένας εκ των αντιπροέδρων, σύμφωνα με το καταστατικό της Ν.Δ., ο οποίος θα έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα της κοινοβουλευτικής παρουσίας της Ν.Δ. και θα επιλεγεί ο καλύτερος».
Μάλιστα, όπως ανέφερε, «η Ν.Δ. δεν είχε ποτέ πρόβλημα στη Βουλή, στη Βουλή κερδίζαμε πάντα τις μάχες, γιατί έχουμε ικανότατα κοινοβουλευτικά στελέχη.
Το πρόβλημα ήταν και παραμένει στην κοινωνία, κερδίζουμε τις μάχες στη Βουλή, χάνουμε στην κοινωνία και εκεί είναι που πρέπει να σταθεί η ΝΔ αύριο το πρωί», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης