Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σοβαρό θέμα προκύπτει με το Πόθεν Έσχες του Σταθάκη - Αρνείται τις κατηγορίες - Ορκωτοί «ανοίγουν» λογαριασμούς

Σοβαρό θέμα προκύπτει με το Πόθεν Έσχες του Σταθάκη - Αρνείται τις κατηγορίες - Ορκωτοί «ανοίγουν» λογαριασμούς
«Ο έλεγχος είναι θεμιτός», σχολίασαν κυβερνητικές πηγές - Αρνείται τις κατηγορίες ο Γ. Σταθάκης
(upd3)«Ύποπτα» στοιχεία για το Πόθεν Έσχες του υπουργού Οικονομίας, κ. Γιώργου Σταθάκη φαίνεται ότι προκύπτουν από την έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Γιώργο Βαρεμένο, επικεφαλής της επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, προκύπτουν στοιχεία για το Πόθεν Έσχες του υπουργού και συγκεκριμένα για το αδήλωτο 1 εκατ. ευρώ, αλλά και για συμμετοχή του σε τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα, που όπως φαίνεται είτε δεν έχουν δηλωθεί, είτε έχουν δηλωθεί με ελλείψεις.
«Ουδέν σχόλιο» ήταν η πρώτη αντίδραση του κ. Σταθάκη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επιτροπή έχει ζητήσει το «άνοιγμα» των λογαριασμών του από Ορκωτούς Λογιστές.

Αρνείται τις κατηγορίες για το Πόθεν Έσχες ο Γ. Σταθάκης - «Δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη»
Σε μία λιτή δήλωση προέβη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, αρνούμενος κατηγορηματικά τις κατηγορίες που του προσάπτονται για το Πόθεν Έσχες του.
Ειδικότερα, στον απόηχο της απόφασης της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι λογαριασμοί για τους οποίους εγκαλούμαι ήταν της μητέρας μου, με συνδικαιούχους τα δύο της παιδιά - εμένα και τον αδελφό μου.
Αυτό δηλώθηκε το 2013.
Το 2014 είχα αποσυρθεί από τους λογαριασμούς.
Ως προς τα ακίνητα, δεν υπάρχει η παραμικρή παράλειψη όσον αφορά τα δικά μου.
Ορισμένα αγροτικά ακίνητα της συζύγου μου, τα οποία τελούν υπό δικαστική διεκδίκηση και στα οποία η σύζυγός μου δεν συμμετέχει σε ποσοστό περισσότερο του 3%, έχουν δηλωθεί κανονικά το 2013 και 2014».

Ακόμη 11 υποθέσεις Πόθεν Έσχες στον εισαγγελέα - Ελέγχονται Φλαμπουράρης, Χαρδούβελης, Μητρόπουλος, Παπασταύρου
Στον εισαγγελέα παραπέμπονται 11 υπόχρεοι υποβολής Πόθεν Έσχες, διότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των μελών της Επιτροπής Πόθεν έσχες δεν προσήλθαν στην Επιτροπή.
Όσον αφορά στην υπόθεση του κ. Γιώργου Σταθάκη, υπουργού Οικονομίας, διαπιστώθηκαν σημαντικές διαφορές σχετικά με το ποσό των τραπεζικών καταθέσεων αλλά και τη συμμετοχή του σε ακίνητα, ανάμεσα στην δήλωση του 2011 και στην μετέπειτα τροποποιητική φορολογική δήλωση που κατέθεσε.
Η υπόθεση ανατέθηκε σε ορκωτούς λογιστές κατά προτεραιότητα για περαιτέρω έλεγχο με ότι μέσω χρειαστεί ακόμα με άνοιγμα λογάριασμων.
Ομοίως και για την υπόθεση του κ. Αλέκου Φλαμπουράρη, υπουργός Επικρατείας, ανατέθηκε κατά προτεραιότητα για έλεγχο στους Ορκωτούς Λογιστές.
Ειδικότερα, κατά προτεραιότητα θα ελεγχθούν από Ορκωτούς Λογιστές, οι υποθέσεις με τα Πόθεν Έσχες των Γ. Σταθάκη και Αλ. Φλαμπουράρη, με απόφαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Γιώργος Βαρεμένος, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ακόμα και για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών.
«Ο έλεγχος είναι θεμιτός», σχολίασαν κυβερνητικές πηγές.

Προβλήματα και στις δηλώσεις Χαρδούβελη, Μητρόπουλου και Παπασταύρου
Ακόμη, η Επιτροπή έλαβε απόφαση στην συνεδρίαση της ερχόμενης εβδομάδας να ασχοληθεί με τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από τον αναδρομικό έλεγχο των δηλώσεων Πόθεν Έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου και του συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Σταύρου Παπασταύρου.
Επιπλέον, υπάρχουν 8 υπόχρεοι, οι οποίοι δεν κατέθεσαν καθόλου δηλώσεις Πόθεν Έσχες.
Σε έναν υπόχρεο ο οποίος είναι βουλευτής, που υπέβαλε Πόθεν Έσχες, όταν κλήθηκε, διαπιστώθηκαν προβλήματα.
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ελεγκτικό Συνέδριο καταλόγισε στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ανθόπουλο, να επιστρέψει το ποσό του 1.800.000 ευρώ και στον πρώην υπουργό της ΝΔ, Αριστείδη Τσιπλάκο, καταλόγισε το ποσό των 150.000 ευρώ αντίστοιχα.
Για την υπόθεση Χαϊκάλη (για την εταιρεία στην Κύπρο) υπάρχει απαλλακτική εισήγηση της Επιτροπής.

(Πρώτη Ενημέρωση: 20:22, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015) 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης