Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής (υπ. Εσωτερικών): Θα αντέξουμε - Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία

Κουρουμπλής (υπ. Εσωτερικών): Θα αντέξουμε - Δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία
Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για το ασφαλιστικό, δεν έχουν καταλήξει ακόμα είπε ο κ.Κουρουμπλής
Την θέση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Γιατί να μην αντέξει;», διερωτήθηκε μιλώντας στο Mega απαντώντας σε ερώτηση για το εάν μπορεί να αντέξει η πλειοψηφία των 153 βουλευτών.
Ο υπουργός υποστήριξε ότι ακόμα και αν αποδεχθεί τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας πριν από ένα χρόνο αρνιόταν τα πάντα, «το ότι ένας ηγέτης αντιλαμβανόμενος την ευθύνη που έχει απέναντι σε έναν λαό έχει μια τέτοια τοποθέτηση και αναζητά μια συνεννόηση σε μείζονα ζητήματα δείχνει την ευθύνη που έχει ο άνθρωπος αυτός για την πατρίδα του και την κοινωνία».
«Η επιλογή του νυν πρωθυπουργού όταν ήταν στην αντιπολίτευση αποδεικνύεται ότι δεν ήταν η καλύτερη όμως ουδέποτε ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον κ. Τσίπρα» υπογράμμισε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος ζήτησε από τον ελληνικό λαό να κρίνει την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο κ. Τσίπρας και δεν έγινε αποδεκτή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής και άλλων δυνάμεων στην κυβέρνηση, ο υπουργός Εσωτερικών είπε πως όταν κάποιος αναζητά τη συνεννόηση δεν σημαίνει ότι αυτόματα πρέπει να συμμετέχει κάποιος άλλος στην κυβέρνηση.
Επιπλέον, υποστήριξε ότι δεν είναι σίγουρο ότι βουλευτές όπως ο κ. Παναγούλης «δεν θα στηρίξουν την κυβέρνηση».
Για το ασφαλιστικό σημείωσε ότι γίνεται μια «μεγάλη προσπάθεια» και ότι «ότι δεν έχουμε καταλήξει ακόμα» ενώ συμπλήρωσε ότι η συζήτηση πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια και όχι «με κοντόφθαλμες επιλογές».
«Αυτή η κυβέρνηση δεν κουβαλάει ένα ιστορικό βεβαρημένο σε επιλογές που εξυπηρέτησαν άλλου είδους λογικές» τόνισε ο κ.Κουρουμπλής, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να κρίνουν την κυβέρνηση αυτοί που κατέστρεψαν το ασφαλιστικό σύστημα της Ελλάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης