Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι υπέρ της συνεννόησης - Όχι στη συνενοχή

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι υπέρ της συνεννόησης - Όχι στη συνενοχή
"Δεν συμφώνησαν όλοι στο προσφυγικό", ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος
«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσει μείωση συντάξεων στη Βουλή», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο Real fm.
Κάνοντας αναφορά στο χθεσινό Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών τόνισε πως «η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι πάντα υπέρ της συνεννόησης.
Λέμε NAI στη συνεννόηση, OXI στη συνενοχή.
Όταν επιδιώκεται μάλιστα χωρίς έναν ουσιαστικό διάλογο να πάμε σε ένα συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με ζητήματα που θα μπορούσαν να συζητηθούν στη βουλή όπως το ασφαλιστικό».
Για το προσφυγικό ο ίδιος ανέφερε πως είναι ένα ζήτημα που μπορεί να συζητηθεί αρκεί να μην μπαίνει για προσχηματικούς λόγους για να δικαιολογήσει τα άλλα θέματα.
«Άλλωστε στο προσφυγικό εμείς συμφωνήσαμε και στο κοινό ανακοινωθέν, παρά τις επιφυλάξεις που έχουμε για χειρισμούς της κυβέρνησης.
Δεν συμφώνησαν όλοι στο προσφυγικό, για παράδειγμα η Νέα Δημοκρατία είχε τις διαφοροποιήσεις της» πρόσθεσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Για το ασφαλιστικό ανέφερε ότι πως «ζητήσαμε να φέρει ο πρωθυπουργός την επίσημη κυβερνητική πρόταση στη Βουλή, είτε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής στην ΟΚΕ, θα μπορούσε ακόμα και σε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση και δεν το έπραξε.
Ο αρμόδιος υπουργός παρουσίασε μόνο την πρόταση του στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθε ο πρωθυπουργός στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και ζήτησε να υπογραφεί ένα ευχολόγιο, χωρίς να παρουσιάσει καμία πρόταση, χωρίς να έχει γίνει συζήτηση.
Η συνεννόηση και η συναίνεση κερδίζεται και επιτυγχάνεται στη βουλή όταν υπάρχει συζήτηση.
Συναίνεση και συνεννόηση σε κάτι που δεν το έχουμε δει ,δεν μπορεί να υπάρξει.
 Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν πρόκειται να ψηφίσει μείωση συντάξεων στη Βουλή».
Τέλος, για την Συνταγματική Αναθεώρηση αφού σημείωσε ότι τα ζητήματα είναι πολύ σημαντικά, πρόσθεσε πως «πρέπει να έρθουν και αυτά στο κοινοβούλιο.
Εμείς είμαστε υπέρ ενός αναλογικότερου συστήματος, της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών και της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών».
Ο κ. Θεοχαρόπουλος κατέληξε λέγοντας πως «δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει ούτε σε αυτό το ζήτημα, απαραίτητο μέτρο που θα μπορούσε να γίνει η αλλαγή του ακόμη και με απλό νόμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης