Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθερά αυταπάτες - Δεν μαθαίνει ούτε από τα λάθη του

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθερά αυταπάτες - Δεν μαθαίνει ούτε από τα λάθη του
«Αν μας ενδιέφεραν οι θέσεις εξουσίας θα είχαμε ακολουθήσει άλλο δρόμο», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος
«Ο κύκλος πολιτικής αστάθειας υπάρχει σταθερά, δεν άνοιξε τώρα», ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος, προσθέτοντας ότι «η αναπαλαιωμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να δώσει ούτε οικονομική ούτε πολιτική σταθερότητα».
Ο κ. Θεοχαρόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «πήγαμε τους τελευταίους 10 μήνες τρεις φορές στις κάλπες, δύο για εκλογές και μία για δημοψήφισμα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθερά αυταπάτες.
Η επτάμηνη διαπραγμάτευση ξεκίνησε από το «δεν χρειάζεται η χώρα χρήματα» και οδηγήθηκε στο τρίτο μνημόνιο.
Σε κάθε επιμέρους διαπραγμάτευση κυβέρνηση κάνει το ίδιο λάθος, οδηγούμαστε χρονικά στο τελευταίο σημείο και στην συνέχεια δέχεται τα πάντα καθώς είμαστε με την πλάτη στον τοίχο.
Δυστυχώς δεν μαθαίνει ούτε από τα λάθη του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Με την τελευταία ψηφοφορία για πρώτη φορά επιτρέπονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
Η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει καταθέσει αναλυτικό σχέδιο και να μην περιμένει τις προτάσεις των εταίρων.  
Δυστυχώς για άλλη μία φορά δεν το έπραξε με αποτέλεσμα την αρνητική έκβαση της διαπραγμάτευσης».
Για το ασφαλιστικό  ανέφερε ότι μείζον ζήτημα είναι ότι «δεν ξέρουμε επίσημα την θέση της κυβέρνησης».
Όπως είπε, «η  κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι τα σημερινά προβλήματα είναι τόσο οξυμένα που απαιτούν άλλου είδους αντιμετώπιση.
Δεν είναι δυνατόν να ζητάει στήριξη χωρίς να είμαστε ούτε καν ενήμεροι.
Ας μην ψάχνει συνενόχους».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ.  Θεοχαρόπουλος αναφέρει ότι η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί αποτελεσματικά από οριακές πλειοψηφίες, καθώς και πως «τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα που δεν μπορούν να λυθούν από πλειοψηφίες των 155 ή 153 βουλευτών».
Υπογράμμισε δε, πως «αν μας ενδιέφεραν οι θέσεις εξουσίας θα είχαμε ακολουθήσει άλλο δρόμο.
Επιδιώκουμε σταθερά, κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας που θα απαρτίζεται από τους καλύτερους, θα μπορεί να δώσει λύσεις και θα είναι σταθερή στον ορίζοντα της τετραετίας».
Για την επίθεση στην Γαλλία που όπως είπε, προκάλεσε παγκόσμιο αποτροπιασμό και άλλαξε τα δεδομένα, τονίζει πως «η Ε.Ε. πρέπει να κατανοήσει ότι η αντιμετώπιση του θέματος είναι κρίσιμη για την πορεία της», καθώς και ότι η τρομοκρατία δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί μεμονωμένα από κάθε χώρα.
«Θα χρειαστεί συντονισμένη δουλειά και αμείλικτη μάχη.
Είναι απαραίτητη η επίλυση των αναταραχών στην Μέση Ανατολή με την συνδρομή των διεθνών οργανισμών.
Δεν πρέπει η κάθε χώρα να περιχαρακώνεται με φράκτες τύπου Βόρειας Ευρώπης. Πολλοί πρόσφυγες είναι θύματα των τρομοκρατών.
Συνεπώς το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο.
Δεν είναι δυνατόν η Ε.Ε. να αφήσει στην χώρα μας εγκλωβισμένους τους πρόσφυγες», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
Μάλιστα, εξέφρασε την ανησυχία του γιατί βλέπει να κυριαρχούν φωνές στην Ε.Ε. προς αυτή την κατεύθυνση και «αν δεν γίνει κατανοητό οι επιπτώσεις θα είναι επώδυνες όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ε.Ε».
Τέλος, σε ερώτηση για το εάν θα γίνει κάποιο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και αν υπάρχουν άλλοι για να γίνει διεύρυνση, απάντησε πως «το   
κάλεσμα μας είναι διαρκές σε κόμματα και κινήσεις της κεντροαριστεράς, του ευρύτερου προοδευτικού χώρου και της πολιτικής οικολογίας».
Σημειώνοντας ότι «η προοδευτική και δημοκρατική συμπαράταξη είναι εθνική ανάγκη για να καλυφθεί το πολιτικό κενό στη χώρα», γνωστοποίησε ότι υπάρχει η πρόθεση για τη διοργάνωση  Πολιτικής και Προγραμματικής Συνδιάσκεψης την άνοιξη του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης