Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - Αναγκαία η πολιτική συνεννόηση

Τσίπρας: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - Αναγκαία η πολιτική συνεννόηση
Ο στόχος μας είναι να ανακτήσουμε τη χαμένη κυριαρχία της πατρίδας μας υπογράμμισε ο πρωθυπουργός
(upd) Την θέση ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο πολλαπλών κρίσεων, αλλά βρισκόμαστε στο τέλος ενός δύσκολου οικονομικού κύκλου» διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο.
«Όπως όλα δείχνουν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία.
Άρα κλείνει ένα κύκλος αβεβαιότητας για την οικονομία» τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε δύσκολη τη διαπραγμάτευση για τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει «μια στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση», κατακρίνοντας τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοί που έριξαν το καρό από την κορυφή στους πρόποδες τώρα κάθονται στη γαλαρία και κάνουν κριτική σε αυτούς που προσπαθούν να το ανεβάσουν ξανά».
Όπως είπε ο κ.Τσίπρας, στόχος πλέον είναι να ανακτήσουμε τη χαμένη κυριαρχία της πατρίδας «μετά από αυτήν την πολύχρονη οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει σε πολύ δύσκολη θέση τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».
«Πρέπει να σφίξουμε τα δόντια με αποφασιστικότητα για τον τόπο σε αυτές τις τελευταίες δύσκολες στροφές, τις ανηφορικές», υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί «πλάι στους ανθρώπους που περνούν δύσκολα» και να προστέψει το εισόδημά τους.
Αναφορικά με το νέο πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια, είπε ότι κύριο μέλημα ήταν η προστασία των αδυνάμων.
«Είμαι ευτυχής να πω ότι προστατεύτηκε το 60% δηλαδή όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώνουν δάνειο άρα προστατεύεται η λαική κατοικία και ταυτόχρονα ρυθμίζονται τα κόκκινα δάνεια», είπε ο κ.Τσίπρας. 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε πως με τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού διασφαλίστηκε η παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ
«Εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις που έχουμε ήδη αναλάβει και αναμένουμε από τους εταίρους μας να πράξουν το ίδιο» τόνισε ο κ.Παυλόπουλος, επισημαίνοντας ότι στα μείζονα θέματα, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα από τον ελληνικό λαό.
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον ΠτΔ για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, για τις επαφές και τις συζητήσεις που είχε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στην Τουρκία αλλά και για την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας.
Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αρκάντι Ντβορκόβιτς.

(πρώτη ενημέρωση 20 Νοεμβρίου 08:50)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης