Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε συμφωνήσει στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε συμφωνήσει στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών
Τώρα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συναγωνίζονται στο ποιος θα κάνει την πιο φτηνή αντιπολίτευση τόνισε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά είχε συμφωνήσει στην πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών» και ότι «τώρα η ΝΔ συναγωνίζεται με το ΠΑΣΟΚ στο ποιος θα κάνει την πιο φτηνή αντιπολίτευση» διατύπωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.
Σε δηλώσεις της στο Mega η κα.Σβίγκου υποστήριξε ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν τα "παιδιά για τα θελήματα" των δανειστών» και για αυτό «δεν μπορούν να κουνάνε το δάκτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικές τις οποίες όχι απλά υλοποίησαν, αλλά ουσιαστικά οι ίδιοι τις πρότειναν».
«Ζήσαμε μια διαπραγμάτευση 7 μήνες, όπου ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ στήριζαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης.
Αυτό που έλεγαν είναι ψηφίστε ό,τι χαρτί σας δώσουν, τελικά συμφώνησαν και αυτοί στη συμφωνία και τώρα δεν ψηφίζουν τα προαπαιτούμενα της.
Και όχι μόνον αυτό.
Μας εγκαλούν ότι δεν καταργήσαμε τα δικά τους μέτρα» είπε η κα.Σβίγκου, κάνοντας λόγο για πλήρη παραλογισμό.
Όσον αφορά το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας και τους πλειστηριασμούς, η κα. Σβίγκου επισήμανε ότι είναι μια προσπάθεια δημιουργίας ενός πλέγματος προστασίας, που θα προστατεύει κατά 60% τα νοικοκυριά τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Επιπλέον, τόνισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε μέσα από μια σκληρή διαπραγμάτευση, όταν αρχικά η θέση των δανειστών ήταν να καλύπτεται μόλις το 16% των νοικοκυριών, να φτάσει στο 60% αυτή η προστασία, ώστε να μην πληγούν τα πιο αδύναμα στρώματα.
Παράλληλα ανέφερε ότι ολοκληρώνεται η αξιολόγηση για να ακολουθήσει η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους.
«Οπότε θα πρέπει να δούμε κι αυτό το σκέλος της συμφωνίας, όπως και τα άλλα της σκέλη, π.χ. για τις 100 δόσεις, ως ένα βήμα το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε παρακάτω και να ληφθούν εκείνα τα μέτρα επανεκκίνησης και ανάπτυξης της οικονομίας.
Και βέβαια θα πρέπει να δημιουργηθούν εκείνοι οι όροι ώστε να μπορούν και οι πολίτες να αποπληρώνουν τα χρέη τους, γιατί αυτό το οποίο δημιουργήθηκε τα πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής ήταν οι πολίτες να πληρώνουν εξοντωτικούς φόρους και να φορτώνονται και με δυσβάσταχτα χρέη.
Στο ίδιο πλαίσιο, θα πρέπει να υπάρχει και μια άλλη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος που θα μπορεί να δίνει ανάσες στην οικονομία και την ανάπτυξη» υπογράμμισε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά στο θέμα των ισοδύναμων του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, η κα. Σβίγκου τόνισε πως «κανένας έμμεσος φόρος και κανένας φόρος που επιβαρύνει τον καταναλωτή ή τον παραγωγό δεν είναι δίκαιος και σωστός».
«Αυτή τη στιγμή, όμως, προσπαθήσαμε να βρούμε ισοδύναμα για την κατάργηση του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέσα από τον τζόγο και μέσα από τη φορολογική επιβάρυνση σε κρασί, γύρω στα 0,30 το μπουκάλι
Πρέπει να τον κρίνουμε με βάση αυτό το οποίο προσπαθούμε να καταργήσουμε, που είναι το ΦΠΑ του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
Φαντάζομαι ότι δεν θα έχει κανένας αντίδραση από την αντιπολίτευση σχετικά με τον φόρο στον τζόγο» τόνισε η κα.Σβίγκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης