Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Να μην συνδεθεί με την τρομοκρατία το προσφυγικό – Να μην υπερισχύσουν οι φωνές για μια Ευρώπη φρούριο

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Να μην συνδεθεί με την τρομοκρατία το προσφυγικό – Να μην υπερισχύσουν οι φωνές για μια Ευρώπη φρούριο
Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για όλους τους λαούς της Ευρώπης, πρέπει να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της τρομοκρατίας, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): Να μην συνδεθεί με την τρομοκρατία το προσφυγικό – Να μην υπερισχύσουν οι φωνές για μια Ευρώπη φρούριο


Δεν πρέπει να υπερισχύσουν οι φωνές που θέλουν μια Ευρώπη φρούριο απέναντι στους πρόσφυγες, τόνισε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με αφορμή τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, συμπληρώνοντας ότι δεν πρέπει να συνδεθεί το προσφυγικό με την τρομοκρατία.
Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο», η κ. Σβίγκου είπε ότι οι δηλώσεις Juncker, όπως και αυτές του γερμανού του υπουργού Εσωτερικών Steinmeir, αλλά και όσων έχουν την παραπάνω άποψη είναι σε πολύ θετικό κλίμα και υπογράμμισε ότι η Ευρώπη, εκτός από την καταπολέμηση της τρομοκρατίας θα πρέπει να διαφυλάξει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αξίες.
«Να μην επικρατήσουν ούτε η μισαλλοδοξία, ούτε ο φόβος και να απομονωθούν φωνές που προσπαθούν να ακουστούν σε διάφορες χώρες. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ασφάλειας για όλους τους λαούς της Ευρώπης, πρέπει να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της τρομοκρατίας και ταυτόχρονα να διαφυλάξουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές αξίες», τόνισε.
Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανόν η Ευρώπη μετά τα γεγονότα στη Γαλλία να συρθεί σε μια υπαρξιακή κρίση σχετικά με το μέλλον της και τόνισε ότι για το λόγο αυτό θα πρέπει να δοθεί μάχη στο επίπεδο των ιδεών και των αξιών.
Ερωτηθείσα αν η Ελλάδα είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές στην περίπτωση που κάποιες χώρες κλείσουν τα σύνορά τους, σημείωσε: «Νομίζω ότι τέτοιες φωνές τελικά δεν θα υπερισχύσουν στην Ευρώπη. Είναι σαφές ότι οι πρόσφυγες φεύγουν από τη Συρία για να γλιτώσουν από τον ISIS. Δεν μπορούμε να τους συγχέουμε με τους τρομοκράτες από τους οποίους προσπαθούν να ξεφύγουν».
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της χώρας, σημείωσε ότι οι πιέσεις από τους δανειστές για κόκκινα δάνεια και τα άλλα ανοιχτά ζητήματα είναι ισχυρές και υπογράμμισε ότι δεν θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα αν μείνουν απροστάτευτοι οι δανειολήπτες κατοικιών.
«Δεν πρόκειται αυτή τη στιγμή να λυθεί κανένα οικονομικό πρόβλημα για τη χώρα, ούτε να δοθούν ανάσες ως προς την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάπτυξη, αν ξεσπιτωθούν οι οικογένειες από τα σπίτια τους», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης