Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Είναι αδιανόητο το Αιγαίο να μετατρέπεται σε χωνευτήρι ψυχών

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Είναι αδιανόητο το Αιγαίο να μετατρέπεται σε χωνευτήρι ψυχών
«Είναι ευθύνη της Ευρώπης να τελειώσει ο πόλεμος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος
Την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και στη Συρία, γιατί «η κατάσταση που είναι ένας εφιάλτης για τη συνείδηση των ανθρώπων, θα συνεχίζεται», υπογράμμισε από τη Λέσβο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Όπως ο ίδιος τόνισε από τη Σκάλα Συκαμνιάς, που ήταν και ο τελευταίος σταθμός της επίσκεψής του  στη Λέσβο με αφορμή τα 103 χρόνια από την απελευθέρωση του νησιού, «είναι ευθύνη της Ευρώπης να τελειώσει ο πόλεμος».
Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι η χώρα και ο ίδιος προσωπικά «θα αναλάβει κάθε πρωτοβουλία πέρα από την προστασία των ανθρώπων, να σταματήσει αυτός ο πόλεμος».
Ο κ. Παυλόπουλος απηύθυνε έκκληση «προς όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες από την Ελλάδα, από αυτόν το λαό της Ευρώπης, από αυτό το λαό που ακόμη και σήμερα κάνει στο ακέραιο το καθήκον του».
Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «η συμβολή όμως των Ελλήνων και αυτών των ανθρώπων εδώ είναι η συμβολή στον άνθρωπο.
Γιατί το πρώτο μέλημα είναι ο άνθρωπος.
Η προστασία της αξίας του, ο σεβασμός της αξίας του.
Είναι αδιανόητο το Αιγαίο, η θάλασσα της ειρήνης, του φωτός, η θάλασσα του πνεύματος, να μετατρέπεται σε χωνευτήρι ψυχών, να μετατρέπεται σε μια έρημο όπου περιπλανώνται άνθρωποι όπου αναζητούν τη μοίρα τους.
Δεν αξίζει αυτή η τύχη ούτε στο Αιγαίο ούτε πολύ περισσότερο στους ανθρώπους».
Κάνοντας αναφορά στους κατοίκους της Σκάλας Συκαμνιάς είπε ότι  «η ελληνική πολιτεία είναι υπερήφανη γι' αυτόν τον λαό.
Υπερήφανη για ένα λαό που τούτες τις κρίσιμες ώρες όπου φαίνεται πού είναι το επίκεντρο της Ευρώπης, δηλαδή ο άνθρωπος, δίνει το δικό του μάθημα στους λαούς της Ευρώπης.
Το μάθημα του πώς φυλάει τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης».
Ακόμη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι «πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση και να μη γίνονται άλλες παρανοήσεις ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδας όπως καθορίζονται κυριάρχως κι εμείς καθορίζουμε και τους τρόπους που φυλάμε τα σύνορα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης