Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Οι πρόσφυγες πρέπει να βρίσκουν ασφαλή καταφύγια στο εσωτερικό της Τουρκίας

Θεοδωράκης (Ποτάμι): Οι πρόσφυγες πρέπει να βρίσκουν ασφαλή καταφύγια στο εσωτερικό της Τουρκίας
Τα αστυνομικά μέτρα στο Αιγαίο δεν πιάνουνν, δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης
Την άποψή του ότι πρέπει «η Ε.Ε., η Ελλάδα και η Τουρκία να συνεργαστούν, ώστε οι προσφυγικές ροές να σταματούν στην Τουρκία», εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την προσέλευση του σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου της Κρήτης, όπου διεξήχθη μια ακόμη προσυνεδριακή συνάντηση του Ποταμιού.
Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το μείζον Ευρωπαϊκό ζήτημα της μετανάστευσης λέγοντας ότι «Το Ποτάμι με μεγάλη ευθύνη, πρώτο από όλα τα κόμματα, πρώτο και από τα ευρωπαϊκά κόμματα, έθεσε από τον προηγούμενο χειμώνα την προϋπόθεση για να μην έχουμε αυτή την τραγική κατάσταση στο Αιγαίο.
Είπαμε τότε ότι θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ελλάδα και Τουρκία να συνεργαστούν ώστε οι προσφυγικές ροές να σταματούν στην Τουρκία.
Εκεί να ελέγχονται οι πρόσφυγες, εκεί να δίνεται το άσυλο, εκεί να γίνεται η κατανομή».
Ο ίδιος καταλόγισε ευθύνες στην σημερινή κυβέρνηση για τον εκτροχιασμό της κατάστασης τονίζοντας ότι «οι δουλέμποροι, ίσως το χειρότερο επάγγελμα που υπάρχει, είναι εκείνοι που κινούν τις προσφυγικές ροές και βρήκαν την ευκαιρία, αφού η κυβέρνηση έλεγε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία μπορούν να «λιάζονται» οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, να πουν: ελάτε στην Ελλάδα που δεν υπάρχουν έλεγχοι, που δεν υπάρχουν στρατόπεδα και που μπορείτε γρήγορα να πάτε προς την Ευρώπη.
Ήταν ένα λάθος της κυβέρνησης».
Τόνισε ότι «δεν μπορεί να συνεχίζεται το δράμα στο Αιγαίο», προσθέτοντας ότι «πρέπει σήμερα, για να μην πω χθες, να πιέσουμε ώστε να βρούμε μια γλώσσα συνεννόησης με την Τουρκία.
Δεν υπάρχει άλλη λύση από το σταμάτημα των προσφυγικών ροών στα εδάφη της. Τα αστυνομικά μέτρα στο Αιγαίο δεν πιάνουν».
Σε ερώτηση για το τι προσδοκά από τον προσυνεδριακό διάλογο που έχει ξεκινήσει σε ολόκληρη τη χώρα, ο κ. Θεοδωράκης είπε «συζητάμε για το νέο Ποτάμι καθώς μας ενδιαφέρει την επόμενη μάχη να την δώσουμε από πολύ καλύτερη θέση με νέους ανθρώπους, με νέα μυαλά δηλαδή, που θα έχουν προστεθεί στο Κίνημα μας».
«Ο δικός μας διάλογος με την κοινωνία γίνεται για να προσθέσουμε δυνάμεις στο Ποτάμι.
Φιλελεύθερες δυνάμεις, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, ανθρώπους που πιστεύουν στη μεταρρύθμιση, νεωτεριστές, προοδευτικούς» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, σημείωσε ότι «μετά και τη διάψευση των ελπίδων από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε πολλά ψέματα στον ελληνικό λαό και ακόμη περισσότερα στους Κρητικούς, ο κόσμος θα καταλάβει ότι η αλήθεια του Ποταμιού, η οποία πολλές φορές ακούστηκε ως πικρή αλήθεια αλλά είναι η αλήθεια της εποχής.
Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά το μήνυμά μας θα γίνει πιο εύκολα κατανοητό και αγαπητό από την ελληνική κοινωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης