Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζιτζικώστας (ΝΔ): Το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι οι φόροι αλλά η τόνωση της παραγωγής

Τζιτζικώστας (ΝΔ): Το  πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι οι φόροι αλλά η τόνωση της παραγωγής
"Πρέπει να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις"
«Η όλη λογική των φόρων έχει οδηγήσει τη χώρα σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση και ανεργία», ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος τη ΝΔ, Απόστολος  Τζιτζικώστας, στη διάρκεια συνομιλίας που είχε μέσω Skype με τον δημιουργό μιας από τις σημαντικότερες μικροζυθοποιίες της Ελλάδας, της Septem, Σοφοκλή Παναγιώτου.
Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, «το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι οι φόροι, αλλά η τόνωση της παραγωγής».
Κατά τον ίδιο, πρέπει να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις και να προχωρήσουν πολύ πιο αποφασιστικά οι ιδιωτικοποιήσεις, με παράλληλη μείωση των δαπανών του κράτους.
«Πολύ φοβάμαι ότι με αυτές τις πολιτικές θα βυθιστεί όχι μόνο η μικροζυθοποιία, αλλά όλη η ελληνική οικονομία στην ύφεση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζιτζικώστας.
Ο κ. Παναγιώτου περιέγραψε στον κ. Τζιτζικώστα τα προβλήματα που δημιουργεί σε έναν από τους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας η τροπολογία της κυβέρνησης, με την οποία από την πρώτη μέρα του επόμενου έτους αλλάζει το καθεστώς μειωμένου συντελεστή ειδικού φόρου κατανάλωσης για την μπίρα.
Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε στο συνομιλητή του ότι θεωρεί πως η τροπολογία «είναι σε πολύ λάθος κατεύθυνση, διότι χτυπάει την ελληνική παραγωγή» και δεσμεύτηκε ότι «στο επόμενο διάστημα θα επανέλθω στο θέμα και θα δώσω μάχη γι’ αυτό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης