Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής: Πιθανή η θεσμοθέτηση ενός συμβουλίου εσωτερικής πολιτικής με τις γενικές γραμματείες του ΥΠΕΣ

Κουρουμπλής: Πιθανή η θεσμοθέτηση ενός συμβουλίου εσωτερικής πολιτικής με τις γενικές γραμματείες του ΥΠΕΣ
Tι ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Π. Κουρουμπλής
«Πρέπει να είμαστε σε ανοιχτή διαβούλευση και συνεννόηση, εμείς ως πολιτική ηγεσία, με την Γενική Γραμματεία Ισότητας ώστε να συμβάλουμε κατά τον δυνατόν, στο να μπολιαστεί η κοινωνία με τις αντιλήψεις της ισότητας», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο υπουργός επισκέφτηκε σήμερα την Γενική Γραμματεία Ισότητας, υπογραμμίζοντας τη μεγάλη σημασία που έχει ο τομέας αυτός και την ανάγκη να μειωθούν στο ελάχιστο οι διακρίσεις, καθώς η διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου συνιστά θεμελιώδες δικαίωμά του.
Όπως είπε, «σκέφτομαι να θεσμοθετήσουμε ένα συμβούλιο εσωτερικής πολιτικής με τις γενικές γραμματείες του Υπουργείου Εσωτερικών, ώστε σε συνεννόηση και συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας, να προωθηθούν τα μεγίστης σημασίας αυτά ζητήματα που αφορούν στην ισότητα».
Σημείωσε δε, πως σε ορισμένους αυτή η συζήτηση «ενδεχομένως να φαντάζει πολυτέλεια, αλλά αν ζήσει κάποιος έστω και στο ελάχιστο τον ρατσισμό, αντιλαμβάνεται την σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών προκειμένου να περιοριστούν τέτοιες δύσκολες καταστάσεις».
Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προς την κατεύθυνση της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την διεξαγωγή σεμιναρίων και την ένταξη των ζητημάτων ισότητας στην Αστυνομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης