Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζιτζικώστας (ΝΔ): Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν έχουν κανένα πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης

Τζιτζικώστας (ΝΔ): Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν έχουν κανένα πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης
Πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στην Θεσσαλία
«Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα, ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν έχουν κανένα πρότυπο περιφερειακής ανάπτυξης, παρά μόνο επιβάλλουν φόρους», ανέφερε από τη Λάρισα ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Απ. Τζιτζικώστας.
Όπως τόνισε, «το εθνικό σχέδιο για την Ανάπτυξη της χώρας, που θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση πρέπει να έχει ως βασικό πυλώνα την Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Εκεί βρίσκονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, εκεί οι πραγματικές δυνατότητές της».
Ακόμη, μιλώντας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρισας, μίλησε για επιτυχημένο παράδειγμα της Κεντρικής Μακεδονίας της οποίας είναι περιφερειάρχης, κάνοντας αναφορά στο ζήτημα της Περιφερειακής ανάπτυξης.
Μάλιστα, σημείωσε ότι στηρίχθηκε στο μοντέλο «παράγω-εξάγω» ένα μοντέλο που λειτουργεί και μπορεί να λειτουργήσει σε όλη τη χώρα.
Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, μέσα σε δυο χρόνια «αυξήσαμε την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ κατά 40 μονάδες, από το 53% στο 93% και είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα.
Πληρώσαμε περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ σε έργα που υλοποιήθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία και είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα και στις πληρωμές έργων.
Αυτοί δεν είναι απλώς αριθμοί.
Είναι χρήματα σε μια στεγνή αγορά, νέες επενδύσεις, αναβάθμιση στις υποδομές, δουλειές, νέο εισόδημα».
Σημείωσε δε, πως δόθηκε έμφαση στον πρωτογενή τομέα τον πυλώνα που αποτελεί την παραγωγική και αναπτυξιακή μας βάση.
«Πετύχαμε να συνδέσουμε τον αγροτοδιατροφικό τομέα με την τουριστική προβολή του τόπου μας, δίνοντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα που παράγουμε.
Δώσαμε έμφαση στην πιστοποίηση, την τυποποίηση και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων, ώστε να αναγνωρίζονται στις διεθνείς αγορές ως ασφαλή, επώνυμα και ποιοτικά, για να κερδίζουμε ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης