Τελευταία Νέα
Πολιτική

Hollande: Η Ελλάδα να συνεχίσει τις προσπάθειες και τις θυσίες για να ακολουθήσει η ελάφρυνση του χρέους

Hollande: Η Ελλάδα να συνεχίσει τις προσπάθειες και τις θυσίες για να ακολουθήσει η ελάφρυνση του χρέους
«Είμαι επικεφαλής μίας γαλλικής αντιπροσωπίας επιχειρηματιών που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα»
Μαστίγιο, αλλά και καρότο από τον Francois Hollande, που αφού ευχαρίστησε τον Προκόπη Παυλόπουλο και του απέδωσε τα εύσημα για τη στάση του μετά το δημοψήφισμα, έστειλε διπλό μήνυμα στην Ελλάδα.
«Γνωρίζουμε τις προσπάθειες και τις θυσίες που έχουν κάνει οι Έλληνες, θα χρειαστούν κι άλλες, όμως μετά θα αρχίσουν και οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος που υποστήριξε ότι η χώρα του βοηθάει συνεχώς τη δική μας.
«Η Γαλλία πάντα ήταν αλληλέγγυα στην Ελλάδα σε όλες τις στιγμές της ιστορίας, ζητάμε να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας, γιατί κι εμείς μπορούμε να πείσουμε τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης να αλλάξουν στάση, όπως αποδείξαμε στις 13 Ιουλίου.
Επίσης, είμαι εδώ επικεφαλής μίας γαλλικής αντιπροσωπίας επιχειρηματιών που δεν αγαπούν την Ελλάδα μόνο γιατί είναι ωραία για διακοπές,, αλλά θέλουν να κάνουν και επενδύσεις».
Η ανάπτυξη είναι το ζητούμενο, η δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι μόνο η πειθαρχία».
Βοήθεια υποσχέθηκε, εξάλλου, ο Hollande και στο προσφυγικό.
«Θα παράσχουμε ό,τι είναι δυνατόν στην Ελλάδα, άλλωστε, είναι σαν να βοηθάμε την Ευρώπη, είναι τα εξωτερικά μας σύνορα.
Θα δημιουργήσουμε κέντρα υποδοχής, έτσι ώστε να φιλοξενούμε τους πρόσφυγες, αλλά και να συνοδεύουμε όσους δεν έχουν τα εχέγγυα για να παραμείνουν εδώ.
Η λύση για το προσφυγικό πρέπει να είναι πολιτική, χρειάζονται διαπραγματεύσεις με όλες τις εμπλεκόμενες χώρες, αλλά και να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία του ISIS».
Αναφορά έκανε ο Francois Hollande και για την Κύπρο τονίζοντας ότι «πρέπει να τη στηρίξουμε για να βρει τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, μέσω διαπραγματεύσεων και διαλόγου».
Καταλήγοντας, ο Γάλλος πρόεδρος δεν παρέλειψε να εκφράσει για άλλη μία φορά τις ευχαριστίες του προς τον Προκόπη Παυλόπουλο και να υποστηρίξει ότι η Γαλλία θα είναι πάντα μία χώρα – φίλη για την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης