Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζιτζικώστας: Το καταστατικό της ΝΔ προβλέπει και κοινοβουλευτικό και εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό

Τζιτζικώστας: Το καταστατικό της ΝΔ προβλέπει και κοινοβουλευτικό και εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας διέψευσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ένας από τους δύο αντιπροέδρους
Το καταστατικό της ΝΔ προβλέπει και κοινοβουλευτικό και εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, το βράδυ της Τρίτης 20/10.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι θα ορίσει δύο αντιπροέδρους, έναν για την κοινοβουλευτική αρχηγία και έναν για το σχέδιο ανασυγκρότησης.
Παράλληλα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας διέψευσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ένας από τους δύο αντιπροέδρους, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι συγκρούστηκε προσωπικά με τις επιλογές του πρώην πρωθυπουργού.
Άφησε μάλιστα αιχμές και για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη τονίζοντας ότι είναι οξύμωρο να είναι παράλληλα και μεταβατικός και υποψήφιος πρόεδρος.
Ο κ. Τζιτζικώστας ξεκαθάρισε ότι την επόμενη ημέρα της εκλογής του θα υπάρξουν αλλαγές σε όλα, σε δομές, σε τρόπο λειτουργίας, αλλά και σε πρόσωπα, τα οποία έχουν φθαρεί, ενώ πρόσθεσε ότι θα επιλεγούν άτομα, τα οποία μπορούν να υπηρετήσουν τη νέα νοοτροπία, που έχει να κάνει με την κοινωνία.
«Αν δεν αλλάξουμε το σπίτι μας, δεν μπορούμε να πείσουμε ότι θα αλλάξουμε τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν τον Κώστα Καραμανλή να τον συμβουλεύει να μην ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ άφησε εκ νέου αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά και τα «εμπόδια» στην υποψηφιότητά του, ένα χρόνο πριν, για την Κεντρική Μακεδονία.
Τέλος, κατέστησε σαφές ότι εάν δεν εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ, θα υπηρετήσει την παράταξή του, η οποία όπως είπε, δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο εμφυλίου, καθώς υπήρξαν άτομα που φρόντισαν περί του αντιθέτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης