Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουρουμπλής (υπ. Εσωτερικών): Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για περικοπές στις συντάξεις

Κουρουμπλής (υπ. Εσωτερικών): Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για περικοπές στις συντάξεις
Για να έχει προοπτική η οικονομία, έχει ανάγκη να υπάρχει η δυνατότητα αγοραστικής δύναμης τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών
Την θέση ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να γίνουν περικοπές στις συντάξεις διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, καθώς όπως είπε το επίπεδο των συντάξεων δεν είναι υψηλό.
«Πρέπει να δούμε τα ζητήματα των περικοπών με πολύ μεγάλη προσοχή, πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια έτσι ώστε να μην υπάρξουν τέτοιες επιλογές.
Σήμερα η αγοραστική δύναμη του κόσμου είναι στα χαμηλά και η οικονομία, όσες περικοπές κι αν κάνεις, για να έχει προοπτική, έχει ανάγκη να υπάρχει δυνατότητα αγοραστικής δύναμης» τόνισε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο ο κ.Κουρουμπλής.
«Η κατάσταση δεν δημιούργησε θετική εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και πρέπει να τα δούμε σε συνεργασία με τους θεσμούς, έτσι ώστε το αναπτυξιακό πρόγραμμα για το οποίο μιλάμε να δώσει προοπτική» είπε ο υπουργός Εσωτερικών, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει περιθώριο για μείωση της επιχορήγησης των δήμων».
«Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα στήριξης των κοινωνικών δομών των δήμων, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες με αυτές τις δομές.
Το κράτος πρέπει διαρκώς να τους στηρίζει γιατί οι δήμοι οικοδομούν το κοινωνικό κράτος» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης