Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΝΔ: Το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο - Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τα πόθεν έσχες

ΝΔ: Το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο - Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τα πόθεν έσχες
Διαφάνεια εδώ και τώρα απαιτεί το κόμμα της Συγγρού
Το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο τονίζει σε δηκτική ανακοίνωση της η ΝΔ, με αφορμή τη γραπτή δήλωση του κ. Σταθάκη για το «πόθεν έσχες».
«Μετά τον κ. Φλαμπουράρη που ομολόγησε “πρόβλημα” στο δικό του “πόθεν έσχες”, χθες μετά από την πίεσή μας εμφανίστηκε αργοπορημένος και ο κ. Σταθάκης να παραδέχεται το δικό του “πρόβλημα”» αναφέρει η ΝΔ, η οποία θέτει τρία ερωτήματα προς την κυβέρνηση:
Πρώτον: Πόσοι και ποιοι άλλοι υπουργοί ή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογοι για ανάλογα ζητήματα;
Δεύτερον: Τι αφορά η κάθε μια από τις σκοτεινές αυτές υποθέσεις;
Τρίτον: Ποια είναι η θέση του Πρωθυπουργού απέναντι στις παρανομίες και τι προτίθεται να κάνει με τους εμπλεκόμενους υπουργούς;
«Σε κάθε περίπτωση το δήθεν “ηθικό πλεονέκτημα” που ανέμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε με πάταγο», τονίζει χαρακτηριστικά, καλώντας σε διαφάνεια «εδώ και τώρα».
«Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί διαφάνεια εδώ και τώρα, καμία συγκάλυψη δεν γίνεται ανεκτή, καμία ανοχή στη διαφθορά και τη διαπλοκή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για τα πόθεν έσχες
Εν τω μεταξύ υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή για την υπόθεση των πόθεν έσχες κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα.
Ο βουλευτής του Ποταμιού, Γ. Αμυράς επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Μαντά: «Μα πόσα εκατομμύρια έχετε εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαντά και δεν ξέρετε πού τα βάζετε;
Αυτή δεν είναι κυβερνώσα Αριστερά.
Είναι Αριστερά των εκατομμυρίων».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος υποστήριξε ότι «πρέπει να σταματήσει το αφήγημα περί ηθικής ανωτερότητας της Αριστεράς.
Πρέπει να σταματήσει αυτό το παραμύθι.
Και παρελθόν έχετε τώρα και ανοιχτά υπαρκτά ζητήματα.
Αν θέλετε να ισορροπήσει το πολιτικό σύστημα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί στις τοποθετήσεις σας γιατί η ανηθικότητα δεν διατρέχει μόνο μία παράταξη, διαχέεται παντού».
Έντονη ήταν η αντίδραση του κ.Μαντά σε αυτές τις τοποθετήσεις, υπογραμμίζοντας πως «έχουν, ήδη, δοθεί πλήρης εξηγήσεις και ερμηνείες για το θέμα των πόθεν έσχες» και ότι «δεν χρειάζεται να επαναφέρουμε πράγματα που θα λυθούν και θα απαντηθούν με θεσμικό τρόπο.
Η λάσπη πρέπει να σταματήσει εδώ».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, υποστήριξε ότι «πρέπει να πέσει άπλετο φως στα οικονομικά των κομμάτων και τότε θα φανεί ότι όλο το πολιτικό σύστημα είναι απολύτως διαβρωμένο».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης