Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Ξάνθης - Του επιδόθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης

Παυλόπουλος (ΠτΔ): Ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Ξάνθης - Του επιδόθηκε το χρυσό κλειδί της πόλης
Παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις επ΄ ευκαιρία της 96ης επετείου απελευθέρωσης της πόλης
Επίτιμος δημότης Ξάνθης ανακηρύχθηκε σήμερα από το δήμαρχο Ξάνθης, Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο και το δημοτικό συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την επίσκεψή του στην πόλη επ ευκαιρία των εορτασμών για την 96η επέτειο της ενσωμάτωσης της στον εθνικό κορμό, στις 4 Οκτωβρίου 1919.
Στον κ. Παυλόπουλο επιδόθηκε και το χρυσό κλειδί της πόλης και η χρυσή ζώνη της παραδοσιακής φορεσιάς που φορούσαν οι γυναίκες της Θράκης στο διάβα των αιώνων.
Προσφωνώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο δημαρχιακό μέγαρο της Ξάνθης, ο κ. Δημαρχόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε «συνεχίζουμε στο διηνεκές να φυλάσσουμε Θερμοπύλες.
Η υπεράσπισή τους βαραίνει όλους μας.
Τα διδάγματα που απορρέουν από την ιστορία είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών, με σύνεση, προνοητικότητα και σθένος. Πρώτιστο διακύβευμα είναι αυτό της εθνικής συνεννόησης και είμαστε βέβαιοι ότι κάνετε ό,τι μπορείτε για να δημιουργηθεί ένα στέρεο θεμέλιο εθνικής συνεννόησης», «Την κορυφαία τιμή της ανακήρυξής μου σ’ Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ξάνθης καθιστά εντονότερη το γεγονός ότι συμπίπτει με την επέτειο απελευθέρωσης της Ξάνθης, την 4η Οκτωβρίου 1919», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παυλόπουλος. Όπως είπε, « με ιερή συγκίνηση αλλά και εθνικό δέος αποδέχομαι αυτή την ύψιστη τιμή, της ανακήρυξης μου ως επίτιμου δημότη του δήμου Ξάνθης.
Και επιτρέψτε μου κ. δήμαρχε να συγκαταλέγω αυτή την στιγμή ανάμεσα σε εκείνες τις λίγες για τις οποίες αισθάνομαι περήφανος επειδή ο λαός και η θεία πρόνοια μου επιδαψίλευσαν την δυνατότητα να ζήσω».
Ακόμη, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού ανέδειξε τις ευρωπαϊκές και δημοκρατικές δυνάμεις συντριπτικώς πλειοψηφούσες για να διαχειριστούν το δύσκολο μέλλον του τόπου.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης και αμέσως μετά την τελετή ανακήρυξής του, σε επίτιμο δημότη Ξάνθης, κατέθεσε στεφάνι στον Ηρώο της πόλης.
Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στον χώρο όπου έλαβε χώρα η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ενώπιόν του, αφού προηγουμένως περπάτησε στην κεντρική λεωφόρο της 28ης Οκτωβρίου της Ξάνθης χαιρετώντας από κοντά τους συγκεντρωμένους πολίτες.
Σε δήλωσή του ανέφερε «τιμούμε σήμερα, με την εθνική έξαρση που της αρμόζει, την επέτειο της απελευθέρωσης της Ξάνθης στις 4 Οκτωβρίου 1919.
Το δίδαγμα της επετείου αυτής είναι ιστορικώς πολύτιμο αλλά και πολυσήμαντο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης