Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παν. Μακεδονίας: Οριακό προβάδισμα 0,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή

Παν. Μακεδονίας: Οριακό προβάδισμα 0,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Στην τρίτη θέση η Χρυσή Αυγή
Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 6%
Οριακό προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.
Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29,5% έναντι 30% της Ν.Δ.
Στην τρίτη θέση έπεται με 6,5% η Χρυσή Αυγή ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% , το Ποτάμι και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) με 5% , η Ένωση Κεντρώων με 4% και η Λαϊκή Ενότητα με 3%.
Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι εξασφαλίζουν ποσοστό κάτω του 3% (2,5%).
Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 6%.





Μια από τις σημαντικότερες αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη ΝΔ παραμένει ο όγκος των ψηφοφόρων του που δηλώνει ότι θα απόσχει από την κάλπη, με την εκροή να φτάνει το 28,5% για την Κουμουνδούρου, ενώ αντίθετα φτάνει μόνο το 8% για την Συγγρού.
Σημειώνεται πάντως πως το ποσοστό αποχής των υποστηρικτών και των δυο μεγάλων κομμάτων εμφανίζεται ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, κανένας από τους αρχηγούς των δυο μεγάλων παρατάξεων δεν εμπνέει βεβαιότητα στο λαό, καθώς μόλις το 32% των ψηφοφόρων δηλώνει ότι θα του έδινε περισσότερη σιγουριά για το μέλλον μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 31% απαντά πως θα ήταν πιο σίγουρο για τη συνέχεια με μια κυβέρνηση υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Την προτίμηση των περισσότερων, σε ποσοστό 34,5%, αποσπά με αυθόρμητες απαντήσεις μια άλλη λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης