Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Παυλόπουλου από τη ΔΕΘ - Στην Ευρώπη και το ευρώ το μέλλον της Ελλάδας

Μήνυμα Παυλόπουλου από τη ΔΕΘ - Στην Ευρώπη και το ευρώ το μέλλον της Ελλάδας
Μεγάλο το δημοκρατικό έλλειμμα της Ευρώπης, αλλά είναι η οικογένειά μας - Δρόμος προς το άγνωστο η αποχώρηση που ζητούν ακραίες φωνές
Ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, παρά τα προβλήματα που εμφανίζει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, έστειλε από το βήμα των εγκαινίων της 80ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε τον οικονομικό δυναμισμό της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης, τον οποιο προς τιμήν του επιχειρηματικού κόσμου, δεν έχει λυγίσει ούτε η δεινή κρίση, οικονομική και κοινωνική δυστυχώς, που μαστίζει την χώρα μας και τον λαό μας τα τελευταία έξι χρόνια.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι η πορεία της χώρας, με βάση το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον, δεν είναι άλλη από την ευρωπαϊκή πορεία, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντός του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης.
«Μια κοινή πορεία με όλους εκείνους τους λαούς που ενστερνίζονται τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες θεμελιώθηκε η ίδρυσή της και προσανατολίσθηκε η προοπτική της.
Μια πορεία την οποία οφείλουν να φέρουν σε πέρας ενωμένες, πέρα κι έξω από τις επιμέρους πολιτικές διαφορές τους, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου που έχουν επιλέξει τον ευρωπαϊκό μας προσανατολισμό.
Μια πορεία που, όπως έχω τονίσει επανειλημμένως, πρέπει να παραμείνει αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη, ύστερα μάλιστα από την πικρή εμπειρία της τρέχουσας συγκυρίας.
Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει υπό όρους σταθερής Δημοκρατίας και οικονομικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας, πέρα κι έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακολουθώντας έναν μοναχικό δρόμο προς το άγνωστο και την αβεβαιότητα.
Δεν την εγκαταλείπεις όμως, σε καμία περίπτωση, θεωρώντας νομοτελειακές τις, όποιες, σημερινές εσφαλμένες επιλογές της, τόνισε.
Αυτό σημαίνει το ότι σήμερα η Ελλάδα δίνει αγώνα για να μείνει στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη όχι γιατί δεν ξέρουμε τα προβλήματά της, όχι γιατί δεν ξέρουμε ως λαός τι έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια και από τα λάθη της Ευρώπης, αλλά γιατί εκεί είναι το μέλλον μας, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης