Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Ο Τσίπρας είναι ένας ηγέτης, ο οποίος φέρθηκε σαν παλικάρι και σαν θηρίο – Δεν θα μπορούσα να τον προδώσω

Καμμένος: Ο Τσίπρας είναι ένας ηγέτης, ο οποίος φέρθηκε σαν παλικάρι και σαν θηρίο – Δεν θα μπορούσα να τον προδώσω
«Δεν υπήρχε εναλλακτική λύση – Είναι απορίας άξιο πώς αφήνουν τους δημοσκόπους να κυκλοφορούν ελεύθεροι, μας έδιναν 1,7% και πήραμε 5%
Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα μέχρι το τέλος είναι αποφασισμένος να παραμείνει ο Πάνος Καμμένος.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε, μάλιστα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκκινο 105,5» ανέφερε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας ηγέτης ο οποίος φέρθηκε σαν παλικάρι και σαν θηρίο στους διαπραγματευτές, στάθηκε όρθιος εκεί που μας είχαν για τελειωμένους και εγώ αυτόν τον άνθρωπο δεν θα μπορούσα να τον προδώσω ποτέ, δεν είχα δικαίωμα να ρίξω την κυβέρνηση».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ήταν επίσης κατηγορηματικός ότι υπήρχε σχέδιο ανατροπής της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση.
«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι ο πρωθυπουργός έδωσε μία τεράστια μάχη.
Αντιμετωπίσαμε μπροστά μας το αποφασισμένο σενάριο να διαλύσουν τη χώρα. Και αυτό το αποφασισμένο σενάριο το είχε αναλάβει η Γερμανία.
Ήταν η πρόταση Schaeuble που φαίνεται ότι ήταν από την πρώτη στιγμή ο σχεδιασμός που έκαναν με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο.
Να οδηγήσουν, δηλαδή, τη χώρα σε πτώχευση, σε έξοδο από την όχι από την Ευρωζώνη, αλλά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να μετατρέψουν την Ελλάδα σε «αποθήκη ανθρώπων», να μην εφαρμόσουν τις ευρωπαϊκές διατάξεις για το άσυλο και άρα τα τρία εκατομμύρια μεταναστών και προσφύγων να μείνουν σε μία χώρα που θα ήταν διαλυμένη και η οποία θα αποτελούσε ένα «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για να μην πληγεί η Γερμανία και η επικυριαρχία της.
Και αυτό το σενάριο, τους το αλλάξαμε το τελευταίο βράδυ, τους το άλλαξε πρώτος ο πρωθυπουργός.
Εγώ δεν είμαι από εκείνους που λένε ότι εάν υπήρχε έστω και μια άλλη προοπτική με τη δραχμή, με εθνικό νόμισμα, που θα μπορούσε η Ελλάδα να πάρει μπρος και να διαφυλάξουμε τους άνεργους, να διαφυλάξουμε την ελληνική κοινωνία, εγώ δεν θα έλεγα όχι, αλλά δεν υπήρχε τέτοια λύση.
Διότι, από τη μία πλευρά, η Ρωσία, η οποία μας είπε ότι θα μας κάνει την προσφορά με τον αγωγό και τα πέντε δισεκατομμύρια που θα έρχονταν για να στηρίξουν την οικονομία απεσύρθη την τελευταία στιγμή.
Όταν είπαμε να στείλουμε τα αεροπλάνα να πάρουν τα λεφτά τραβήχτηκαν όλοι. Οι Κινέζοι τραβήχτηκαν από το λιμάνι.
Δεν υπήρχε καμιά άλλη προοπτική και τον φίλο μου τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος καθόταν δίπλα μου στο υπουργικό συμβούλιο του έλεγα «Παναγιώτη ποια είναι η λύση;». Μου έλεγε «θα βρούμε λεφτά». «Από πού θα βρούμε λεφτά Παναγιώτη;».
Οι ίδιοι οι Ρώσοι μέσα στο υπουργικό συμβούλιο μας έστειλαν αρνητική απάντηση, το ίδιο οι Κινέζοι, το ίδιο οι Αμερικανοί .
Δεν υπήρχε, λοιπόν, καμία εναλλακτική λύση και λυπάμαι πραγματικά που φεύγουν αυτοί οι άνθρωποι από την προσπάθεια αυτή, υπομονεύοντας τον Αλέξη Τσίπρα και την προσπάθεια που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Λυπάμαι πραγματικά».
Ο Καμμένος δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει και τις δημοσκοπήσεις που για άλλη μία φορά αφήνουν του ΑΝΕΛ εκτός Βουλής.
«Είναι απορίας άξιον, πώς αφήνουν τους δημοσκόπους και κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ποιοι δημοσκόποι;
Αυτοί που έβγαζαν εμάς στο 1,7% και πήραμε 5% στις τελευταίες εκλογές, αυτοί που έλεγαν μέχρι την τελευταία μέρα - έβγαιναν στα «Παραπολιτικά» και στο «Πρώτο θέμα» πρωτοσέλιδα την τελευταία μέρα πριν το δημοψήφισμα - ότι το «ναι» περνάει μπροστά.
Και αυτοί οι δημοσκόποι έκαναν λάθος 21%.
Και έχουν το θράσος σήμερα να επηρεάζουν τον ελληνικό λαό. Η Alco, η Metron Analysis, που έβγαιναν και έλεγαν «μπροστά το «ναι» για να επηρεάσουν.
Όσον αφορά το θέμα Χαϊκάλη, ο Καμμένος υποστήριξε ότι εφόσον αποδείξει και τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του θα είναι υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ.
«Ο κ. Χαϊκάλης έχει κληθεί στην Επιτροπή του Πόθεν Έσχες να καταθέσει τα στοιχεία του.
Του ζήτησα να πάει να καθαρίσει τη θέση του πριν τελειώσουν τα ψηφοδέλτια.
Αν ο κ. Χαϊκάλης δεν αποδείξει ότι καλώς δεν δήλωσε όχι την off shore, την κανονική κυπριακή εταιρεία και ότι η κυπριακή αυτή εταιρεία δεν είχε κίνηση λογαριασμών και ότι δεν είχαν λεφτά μέσα, δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος.
Αν καθαρίσει τη θέση του δικαστικά και παρθεί μία απόφαση θα είναι υποψήφιος.
Αλλά μέχρι στιγμής, τα στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα μπορεί μεν να ακούγονται ευχάριστα, αλλά εγώ αν δεν δω αποδείξεις και αν δεν αποδειχτεί στο 100% στον ελληνικό λαό δεν πρόκειται να επιτρέψω να είναι στα ψηφοδέλτια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης